Middeleeuwen herleven in Archeologiehuis

Nieuws
Middeleeuwen herleven in Archeologiehuis.
Middeleeuwen herleven in Archeologiehuis. (Foto: Archeon)

ALPHEN - In de zomer van 2023 leefde Yvonne Lammers gedurende 58 dagen als in de 14e eeuw in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Ze bracht ambachtslieden en theoretici bij elkaar en nam de bezoekers mee in haar enthousiasme voor de levende geschiedenis. 

In een lezing op 5 maart van 20.00 tot22.00 uur vertelt zij over haar ervaringen en de variëteit in kennis opbrengst rond de 14e eeuw, de waarde van die kennis en over de interactie met de bezoekers. Een verhaal vol onverwachte ontmoetingen, verrassende reacties en hilarische gebeurtenissen, die ze graag met je wil delen. 

Locatie: Archeologiehuis Zuid-Holland, naast de entree van Museumpark Archeon, Arheonlaan 1. Alphen aan den Rijn. Gratis parkeren. Er is een korte pauze, drankjes tegen vriendenprijzen, graag contant betalen.

Yvonne Lammers-Keijsers promoveerde in Leiden op een proefschrift waarin het gebruik van experimentele archeologie centraal stond. In haar bedrijf Echo specialiseerde zij zich in het vertalen van wetenschappelijke concepten naar een divers publiek. Ze maakte tentoonstellingen en lesprogramma’s, ontwikkelde edugames en schreef publieksboeken. Inmiddels is zij zeven jaar als Hoofd programmering en Museum Manager betrokken bij het preHistorisch Dorp in Eindhoven. 

Gratis kaartje bestellen via: www.vrienden-archeon.nl/agenda