High Tea in Kaleidoskoop Nieuwkoop

Nieuws
Vrijwilligers en initiatiefnemers van de high tea.
Vrijwilligers en initiatiefnemers van de high tea. (Foto: aangeleverd)

NIEUWKOOP - Op Valentijnsdag, 14 februari, organiseerde Theater Kaleidoskoop Nieuwkoop een high tea voor gezinnen met meervoudige en complexe problemen.

Leuk uitje

De vrijwilligers en initiatiefnemers wilden voor deze gezinnen graag een leuk uitje organiseren. Er waren die middag ongeveer 45 gasten aanwezig. Gemeente Nieuwkoop maakte dit event mogelijk door verschillende initiatiefnemers bij elkaar te brengen.

De high tea was vooral voor de ouders van deze gezinnen. De kinderen vermaakten zich met het bakken van cakejes en fruithapjes, die zij later mee naar huis kregen. Zij gingen aan de slag terwijl de ouders ontspannen toekeken. Na het bakken maakten de kinderen kennis met musicalgroep EigenWijs, die in de Kaleidoskoop musical lesgeeft. Tijdens de les ging iedereen lekker los en werd er volop gedanst, gesprongen en bewogen.

‘Ik krijg echt kippenvel’

‘’Valentijnsdag is een mooie dag om elkaar te vinden en te verbinden’’ vertelde organisator Peter Hoekstra. Hij richtte zich op de families die met elkaar aan de praat raakten tijdens de high tea en op de samenwerking tussen de Kaleidoskoop en de Gemeente Nieuwkoop.

Vrijwilligers en maatschappelijk betrokkenen willen graag wat betekenen voor armlastigen, maar weten soms niet waar te beginnen. Dankzij de samenwerking van initiatiefnemers Peter Hoekstra, ondernemer en Ton van den Belt van de Kaleidoskoop, resulteerde deze middag in een gezellige high tea voor gezinnen die het doorgaans lastig hebben. Ton van den Belt: ‘’ik krijg echt kippenvel als ik al deze mensen kan helpen, echt gaaf!’’