Inschrijving Jeugdtriathlon Nieuwkoop voor Stichting Jarige Job gestart

Nieuws
Inschrijving voor de Jeugdtriathlon Nieuwkoop is gestart.
Inschrijving voor de Jeugdtriathlon Nieuwkoop is gestart. (Foto: aangeleverd)

NIEUWKOOP - De inmiddels zesde van Jeugdtriathlon Nieuwkoop vindt zaterdag 1 juni plaats. Een sportief evenement voor kinderen van 7 tot en met 15 jaar. Dit evenement gaat van start in hetzelfde weekend als de triathlon voor volwassenen, die zondag 2 juni wordt gehouden. Kortom, een echt Nieuwkoops triatlon weekend.


Drie onderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen.

Doel van de jeugdtriathlon is vooral om op een sportieve en laagdrempelige manier kennis te maken met deze sport. Zoals de naam al zegt bestaat de sport uit drie onderdelen: zwemmen, fietsen en hardlopen. Het zwemmen vindt plaats in zwembad De Wel, het fiets- en looponderdeel door de kern van Nieuwkoop. Met uiteindelijk een finish op het podium van de grote triathlon op het evenemententerrein tegenover sporthal De Steupel.

Mega Louwes van Jeugdtriathlon Nieuwkoop: “Om te kunnen deelnemen hoef je echt geen geoefende triatleet te zijn. Als je een beetje sportief bent en je beschikt over een zwemdiploma kun je al deelnemen. Twijfel je nog? Komende 24 mei organiseren wij een clinic om te oefenen en te leren hoe een triatlon in zijn werk gaat. Alle deelnemers aan de jeugdtriathlon ontvangen na afloop een herinneringsmedaille. Ook koppelen wij elk jaar een goed doel aan ons evenement. Dit jaar hebben wij gekozen voor Stichting Jarige Job.”

Clinic komende 24 mei

Stichting Jarige Job is een organisatie die kinderen helpt die hun verjaardag niet kunnen vieren vanwege geldgebrek en geeft deze kinderen een verjaardagsbox met daarin alles wat nodig is voor een echte verjaardag, zoals cadeaus, versiering en traktaties. Jarige Job wil zo voorkomen, dat deze kinderen zich buitengesloten of verdrietig voelen op hun speciale dag. Jaarlijks vieren meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job.

De stichting is ontstaan in 2010 toen Huib Lloyd en Barbara Kathmann besloten om de overvloed aan cadeaus die hun zoon Maas kreeg op zijn eerste verjaardag te delen met kinderen die minder geluk hadden. Ze richtten Stichting Jarige Job op om deze kinderen een onvergetelijke verjaardag te bezorgen.

De stichting werkt samen met de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken en het platform Sam&, waar ook andere goede doelen zoals Stichting Leergeld, het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds én Nationaal Fonds Kinderhulp bij zijn aangesloten. Zo bereikt de stichting de gezinnen die onder de armoedegrens leven en hun kinderen een verjaardagsbox aanbieden.

Meer informatie en inschrijven kan via de website: www.triathlon-nieuwkoop.nl/jeugdtriathlon