Training ‘Grip op je leven’ voor jongeren

Nieuws
'Grip op je leven' is een training voor jongeren in Alphen aan den Rijn.
'Grip op je leven' is een training voor jongeren in Alphen aan den Rijn. (Foto: aangeleverd)

ALPHEN - Het Centrum voor Jeugd en Gezin - Stadhuisplein 7, Alphen aan den Rijn - organiseert in samenwerking met Kwadraad de training ‘Grip op je leven’ voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

‘Grip op je leven’ is een training voor jongeren in Alphen aan den Rijn over de zorg voor zichzelf, positieve gezondheid (fysiek en mentaal) en hun toekomstperspectief.

Thalia Romani de Wit, coördinator CJG cursusbureau: “Jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar hebben steeds minder de hulp van hun ouders nodig. Ze gaan meer op eigen benen staan. Ze zijn veel zelfstandiger. Dit is ontzettend leuk, maar kan ook best ingewikkeld zijn. Ineens moeten of mogen ze zelf keuzes maken. Dat kan goed uitpakken, maar soms ook niet. 

Sommige jongeren zitten in deze fase weleens met zichzelf in de knoop. Dat is logisch. Hij of zij is dan sneller boos en/of denkt negatief. De training ‘Grip op je leven’ helpt de negatieve spiraal te doorbreken. We gaan met elkaar kijken hoe zij belemmeringen kunnen omzetten naar mogelijkheden. Het doel is, dat de jongeren na de training lekker(der) in hun vel zitten, positiever denken en meer veerkracht hebben om te kunnen om gaan met teleurstellingen.”

De training ‘Grip op je leven’ start 8 april, van 15.30 tot 17.00 uur, en bestaat uit tien bijeenkomsten van 1,5 uur. Aanmelden/meer informatie: www.cjgcursus.nl