Innamedag Boomkwekerijmuseum Boskoop

Nieuws
Geef je verstofte objecten een tweede leven.
Geef je verstofte objecten een tweede leven. (Foto: Aangeleverd)

BOSKOOP - Geef je verstofte objecten een tweede leven. Het Boomkwekerijmuseum is op zoek naar objecten en geschriften tegengekomen die daar al jaren liggen te verstoffen, maar die je ook niet wil weggooien.

Het doel van het museum is immers het cultureel erfgoed van de sierteeltregio Boskoop zorgvuldig te bewaren, zodat nieuwe generaties een goed beeld krijgen van het verleden en op die manier wordt bijgedragen aan hun culturele identiteit. Alle aangeboden objecten worden getoetst door conservator Bart Hoogeveen. Als het object bijdraagt aan de kennis van de geschiedenis van Boskoop en/of de boomkwekerij, zal het in dank worden aanvaard. Je krijgt als schenker een ontvangstbewijs en wie weet vind je het object terug in een tentoonstelling.

Boomkwekerijmuseum organiseert zaterdag 6 april een expositie van 10.00 tot 16.00 uur. De Historische Vereniging exposeert: ‘Boskoop in kaart en beeld’. Neem gerust een kijkje. Zaterdag 6 april is ook de eerste dag van de Museumweek. In het kader daarvan kun je in het museum gratis rondlopen op 6 en 7 april. Een goede gelegenheid om historische tuin, kwekerswoning en exposities te bezoeken. Voor meer informatie, ga dan naar www.boomkwekerijmuseum.nl