Officiële openingshandeling bij Ruitenfleur

Nieuws
Het thema van Kom in de Kas is dit jaar Groene Liefde.
Het thema van Kom in de Kas is dit jaar Groene Liefde. (Foto: aangeleverd)

KAAG EN BRAASSEM - Kom in de Kas organiseert zaterdag 6 april ‘Groene Liefde’. Bij zes verschillende tuinbouwbedrijven aan de Achterweg, Molenweg, Bovenweg en Korte Oostweg in Nieuwe Wetering kun je een kijkje nemen hoe zij omgaan met groene liefde.

Kom in de Kas in Nieuwe Wetering wordt op een feestelijke manier geopend. De officiële openingshandeling wordt om 10.00 uur bij Ruitenfleur verricht door burgemeester Astrid Heijstee-Bolt en de voorzitter van Platform Tuinbouw Veenstreek Rob van Ruiten. Zij openen daarmee niet alleen symbolisch de deuren van de bedrijven die meedoen aan Kom in de Kas maar ook de kunstroute door het bedrijf van Ruitenfleur. Deze kunstroute is samengesteld uit werken van regionale kunstenaars die zij geïnspireerd op Groene Liefde, het thema van Kom in de Kas dit jaar, gemaakt hebben.

Thema Groene Liefde

Met het thema Groene Liefde benadrukt de organisatie dat bloemen en planten emoties overbrengen en bijdragen aan het welzijn en geluk van mensen. Ook staat het thema symbool voor de passie van de tuinbouwondernemers in Nieuwe Wetering. Bezoekers aan Kom in de Kas kunnen van 10.00 uur tot 17.00 uur kennismaken met hun ondernemersgeest en het enthousiasme. Er zijn zes zeer verschillende glastuinbouwbedrijven die bezocht kunnen worden. En op die bedrijven is er van alles te zien en te beleven. Van duurzaam mestgebruik tot telen met LED-verlichting. En van een blik op historisch tuinen tot moderne en innovatieve manieren om sierteeltproducten produceren.

Extra activiteiten

Bij de bedrijven en onderweg langs de route worden ook extra activiteiten georganiseerd, zoals informatie over biologische bestrijdingsmiddelen in de vorm van beestjes, levendige muziek, een tentoonstelling over de ontwikkeling van de tuinbouw, een knuffelhoek met dieren, een speurtocht voor de kinderen en een schminkhoek.

Parkeren of pendelbus

Als je uit de buurt komt, kun je het beste met de fiets of wandelend naar Nieuwe Wetering komen. De bedrijven en activiteiten zijn redelijk dicht bij elkaar gesitueerd. Met de auto is ook mogelijk. Er zijn op diverse plekken parkeergelegenheden gemaakt. Ook zijn er verkeersbegeleiders aanwezige die de weg wijzen. De hele dag rijden twee gratis busjes door het gebied.

Deelnemende bedrijven

De deelnemende bedrijven aan Kom in de Kas 2024 zijn Akerboom Freesia, Bosdijk, Ruitenfleur, Hoogenboom Alstroemeria, Hans van der Meer Astilbe en Elstgeest Potplanten. De kas- en schuurdeuren van deze bedrijven staan open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie over de deelnemende bedrijven en de activiteiten vind je op 

www.komindekas.nl/locaties/nieuwe-wetering 

Vanaf 30 maart vind je op de website ook route- en parkeeroverzicht.