Open middag op het terrein in ontwikkeling “Tuinen van Boskoop”

Nieuws
Impressies van een drukbezochte open middag Tuinen van Boskoop.
Impressies van een drukbezochte open middag Tuinen van Boskoop. (Foto: FotoPR)

BOSKOOP – Zaterdag 23 maart was de opening van het park in aanleg “Tuinen van Boskoop”. Ondanks een fris windje en een plaatselijke hagelbui, bezochten een kleine duizend bezoekers de open middag.

Bij de ingang deelden vrijwilligers van de VVV en stichting Rondvaartboten plattegrondjes uit met speurtocht- vragen. Met deze speurtocht konden de bezoekers een wandeling maken over het terrein. Ze bezochten stands van de gebruikers van de Tuinen van Boskoop. Na invulling wachtte een toepasselijke verrassing in de vorm van een zakje bloemenzaad.

Veel gehoorde opmerkingen die dag:
“Hee, wat leuk! Veel groter dan ik dacht! Hier wil ik straks graag wandelen met mijn hond!” Maar ook: “Er moet nog veel gebeuren!” ”Wat spannend! Ik hoop heel erg dat het allemaal gaat lukken!”

Toekomstige horecagelegenheid

De horeca bouwlocatie en de acties om de plek bouwrijp te maken waren speciaal voor deze middag uitgezet. Uitbaatster van de horecalocatie Desiree Niesing : “Veel enthousiaste reacties gelukkig op de oproep om als vrijwilliger in de tuin en de bediening te komen werken. Heel Leuk!”. Proef de Tuin opent naast de locatie bij de proeftuin van Holland haar tweede horecalocatie. Ook Philadelphia Zorg was aanwezig om informatie te geven over de geplande dagbesteding in tuinonderhoud en horeca. Een kans voor mensen met een verstandelijke of andere beperking in Boskoop en omgeving. De actieve vrijwilligers van de Sortimentstuin Harry van de Laar, toonden de meest actuele tuin- en beplantingsontwerpen. 

Komende maanden worden de percelen rond de geplande horecalocatie ingeplant. “Nog niet alle percelen kunnen ingeplant worden, omdat daar de beschoeiing nog vervangen moet worden”, aldus Dick Nieuwesteeg, voorzitter van de Sortimentstuin. 

Boskoop Creatief toonde de ontwerpen voor een kunstkoepel of kunstpaviljoen. Voorzitter Simon de Jong inventariseerde de voorkeuren voor vijf ontwerpen, maar heeft ook zelf zo zijn voorkeur. “Gelukkig kwam dit aardig overeen met de ontvangen reacties”, aldus de Jong. Het laten doorrekenen van het meest gewenste ontwerp en het zoeken van sponsoren is nu een volgende stap.

Imkervereniging Groene Hart

Bij de imkervereniging Groene Hart was het een gezellige drukte. Niet alleen vanwege de warme voormalige kwekersloods tijdens de hagelbui, maar eveneens vanwege de aangeboden imkersproducten en authenticiteit van de locatie. Veel verenigingsleden waren een kijkje komen nemen volgens bestuurslid Henny Smeding.

Speciale boottocht

VVV Boskoop en stichting Rondvaarten en Promotie Boskoop (SRPB) organiseerden deze middag een speciale boottocht vanaf de nieuwe locatie met de nieuwe elektrisch aangedreven rondvaartboot. Ondanks de kou werd hier enthousiast gebruik van gemaakt. “Mooie gelegenheid voor ons om voorafgaand aan het seizoen even wat vaarwegen met deze boot uit te proberen”, aldus Jan Moerbeek, voorzitter SRPB. 

Geslaagde middag

Volgens voorzitter Peter Mathot van Stichting Maatschappelijk Vastgoed Greenport Boskoop: “Een zeer geslaagde middag.” Op 1 januari 2025 is de Tuinen van Boskoop klaar voor de opening.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding