Theaterseizoen met Massada en Madama Butterfly

Nieuws
The Dutch Tenors gaven een voorproefje van hun optreden op 4 oktober.
The Dutch Tenors gaven een voorproefje van hun optreden op 4 oktober. (Foto: Morvenna Goudkade)

ALPHEN – Het nieuwe theaterprogramma van Castellum is bekend en donderdag verschijnt de brochure. Het Alphense theater heeft een aanbod op het gebied van dans, muziek, toneel, opera, musical en cabaret. Afgelopen maandag was er alvast een voorproefje van het komende seizoen.

Door Morvenna Goudkade

Theaterdirecteur Marcel ’t Sas heeft maandagavond de Vrienden van Castellum uitgenodigd voor een kleine preview. Zij worden bijgepraat over het theaterseizoen 2024/2025, zien fragmenten van acts, afgewisseld met enkele liveoptredens. Al eerder werd bekend dat hitmusical Jesus Christ Superstar naar Alphen komt. Daar is ’t Sas erg trots op, vertelt hij. Bij deze musical, die zes keer in Castellum, zijn er ook plekken op het podium. “Als onderdeel van de voorstelling maak je dan echt iets bijzonders mee”, vindt ’t Sas.

‘Malle Babbe is heel populair, haast u dus’

Trots is hij ook op Rob de Nijs-musical Malle Babbe, die ook een echte publiekslieveling blijkt te zijn. Op verzoek van de producent is deze voorstelling al rond de Musical Awards in de verkoop gegaan. “We hebben Malle Babbe drie avonden in januari, de musical is zo populair dat deze al bijna uitverkocht is. Haast u dus.”

Het theater gaat met de tijd mee, daarom niet alleen een klassiek ballet als De Notenkraker, maar ook hiphop en streetdance. En er komt heel veel muziek: “We hebben 41 muziekvoorstellingen, van rock tot Beatles, van Tina Turner tot Cubaans, voor ieder wat wils”, aldus ’t Sas. 

‘Bij Jesus Christ Superstar zijn ook plekken op het podium, echt heel bijzonder’

De Vrienden, vooral Alphense ondernemers, krijgen vervolgens een liveoptreden voorgeschoteld van The Dutch Tenors, vier Nederlandse zangers die een aanstekelijke show verzorgen. Het publiek klapt en zingt enthousiast mee. Ondernemer Machiel van der Schoot wordt vervolgens bedankt voor zijn bijdrage om de legendarische Molukse band Massada naar Castellum te halen. En ’t Sas vertelt over de categorie opera. “Grote opera’s als La Bohème en Madama Butterfly komen uit Odessa naar ons theater.” Uit Zuid-Afrika komt het Soweto Gospel Choir en The African Mamas. Dan is het weer tijd voor een optreden, deze keer Jeroens Clan met cabaret. Een groepje vrienden, dertigers, worstelt met het burgerlijke leven. Vroeger met de jongens naar de karaokebar, maar nu ‘een avondje met aanhang’ met bijpassende gespreksonderwerpen. 

Na afloop van de avond is er nog een speciaal bedankje voor Jolanda Donkersloot, voor haar inspanningen voor de Vrienden, en wordt de eerste nieuwe theaterbrochure feestelijk uitgereikt. Vanaf 16 mei is de brochure overal beschikbaar en staat het programma ook online. De verkoop voor het nieuwe seizoen start online op 24 mei om 10.00 uur.

Theaterdirecteur Marcel 't Sas presenteerde het programma.