Boskoopse plantendag: het Tuinpad Rijneveld

Nieuws
De kwekers aan het Rijneveld zetten allemaal hun eigen kweekproducten in het zonnetje.
De kwekers aan het Rijneveld zetten allemaal hun eigen kweekproducten in het zonnetje. (Foto: aangeleverd)

BOSKOOP - Het Tuinpad Rijneveld van zaterdag 25 mei is een echte Boskoopse plantendag. De kwekers aan het Rijneveld zetten allemaal deze dag hun eigen kweekproducten in het zonnetje. Met kraampjes langs de weg en bij de kwekerijen op het Tuinpad.

De diversiteit is een afspiegeling van de gevarieerde kwekerijen in Boskoop waar iedere kweker zijn eigen specialiteiten heeft. Van biologische gekweekte kruiden tot sierlijke siergrassen. Van stralende Japanse esdoorns tot bijzondere pioenen. Wat je ook maar kunt bedenken als plant voor je tuin, je vindt het deze dag op het Rijneveld. Het wordt niet voor niets de meest botanische straat van Nederland genoemd. Het leuke is natuurlijk ook dat de kwekers van deze producten er ook echt verstand van hebben. Het zijn immers hun kindjes. 

Dus heb je vragen over snoei, verzorging of toepassing van deze tuinplanten, je krijgt een deskundig advies. Het startpunt van de route langs het Rijneveld is bij Proef de Tuin op de Proeftuin van Holland, waar je eetbare planten kunt vinden. Ga op je gemakje richting de Gouwe en overal langs het Rijneveld vind je weer iets anders. Onderweg kun je ook nog diverse smakelijke tussenstops maken, bij koffie-en theehuis Yume bijvoorbeeld. De deelnemers langs de route zijn herkenbaar aan hun Tuinpad Rijneveld banners. De dag start om 9.00 en om 17.00 is het Tuinpad Rijneveld voor deze maand weer voorbij.