Met deze tips tover jij je woonkamer om tot een moderne ruimte.
Met deze tips tover jij je woonkamer om tot een moderne ruimte. (Foto: Aangeleverd)

Zo creëer je de mooiste moderne woonkamer

Partnerbijdrage

Een moderne woonkamer straalt rust en luxe uit. Geen wonder dat deze stijl zo populair is. Droom jij ook al enige tijd van een prachtige moderne inrichting, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Lees dan onderstaande tips!

De basis: neutrale kleuren

Een modern interieur begint bij het kiezen van een neutrale kleur, zoals grijs, wit of zwart. Schilder niet alleen je muren in de gekozen kleur, maar kies ook voor grijs, wit of zwart deurbeslag en witte, grijze of zwarte meubels en accessoires. Laat bij voorkeur één kleur het vaakst terugkomen en gebruik andere neutrale kleuren om accenten te leggen. Zo krijg je het mooiste resultaat!

Zorg voor ruimtelijkheid 

Een moderne inrichting moet ruimtelijk en open zijn. Daarom wordt er vaak gekozen voor slechts één leefruimte. Daarin bevindt zich zowel de woonkamer als eetkamer en keuken. Natuurlijk heeft niet iedereen evenveel zin, tijd of geld om de indeling van zijn woonkamer te veranderen.

Vind jij deze aanpassing ook te drastisch? Dan zijn er nog andere manieren waarop jij je interieur er ruimtelijk uit kan laten zien. Door te zorgen voor veel natuurlijke lichtinval bijvoorbeeld. Grote ramen zijn daarvoor ideaal. Maar als je deze niet hebt, kun je ook veel lampen met een koele lichttemperatuur voorzien. Daarnaast is het een goed idee om de vloer van je woonkamer te laten doorlopen naar de andere ruimtes. Zo oogt je woonkamer groter.

Designmeubels zijn onmisbaar 

Designmeubels zijn een must voor een moderne inrichting, omdat deze zorgen voor een luxueuze sfeer. Natuurlijk zijn designmeubels niet goedkoop, maar ze zijn van uitstekende kwaliteit en daarmee een slimme investering. Wil je toch liever niet te veel geld uitgeven aan designer items? Da kun je voor slechts één designmeubel kiezen, zoals een designzitbank of -fauteuil. 

Raamdecoratie is belangrijk

Neutrale kleuren en strakke vormen geven je interieur een moderne feel. Maar het is minstens even belangrijk om op de details te letten. Kies dus ook voor hippe raamdecoratie. Er zijn verschillende soorten die bij deze stijl passen. Wil je warmte in je woonkamer brengen? Kies dan voor linnen of katoenen gordijnen. Mag het voor jou wat stoerder zijn? Dan zijn aluminium jaloezieën beter. 

Een unieke blikvanger 

In een moderne woonkamer wordt er ook vaak voor een opvallende eyecatcher gekozen. Dit kan een meubel, muur of accessoire zijn in een opvallende kleur of vorm. Als je een blikvanger toevoegt, zorg je voor een vleugje speelsheid en wordt je interieur nog boeiender. 

Geef je interieur in no-time een moderne look. Door voor een neutrale kleur te kiezen en ruimtelijkheid te creëren, zorg je al voor een mooi modern interieur. Maar je maakt het nog beter met designmeubels, prachtige raamdecoratie en een unieke blikvanger. Je woonkamer modern inrichten hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn!

Meer inspiratie? Yes!

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Instagram van Rodi Wonen, of volg Rodi Wonen op Facebook!

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.