Zeven vragen aan Nieuw Elan

Politiek
André de Jeu is lijsttrekker van Nieuw Elan.
André de Jeu is lijsttrekker van Nieuw Elan. (Foto: archief)

REGIO– In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in het Groene Hart, voelen we wekelijks enkele lijsttrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: André de Jeu, Nieuw Elan. 

Vertel eens iets over jezelf: naam, leeftijd, waar woon je en met wie? En wat betekent Alphen aan den Rijn voor jou?

Ik ben André de Jeu (57) en woon in de Stationsstraat in het centrum van Alphen aan den Rijn. Samen met Angélique hebben we twee prachtige kinderen: Elaine en Daniël. We zijn altijd bezig om onze gemeente nog mooier te maken. We staan in Nederland met allerlei onderwerpen in de top van mooiste of beste gemeente. Ik ben écht trots op Alphen!

Waar ligt – naast in de politiek – nog meer je passie (heb je een mooie hobby bijvoorbeeld)?

Als directeur lokaal sport en beweegbeleid van de Nederlandse Gemeenten mag ik ook vaak internationaal werken. Bijvoorbeeld samen met de EU-commissie sport en UNESCO. Ik vind dat een eer om te mogen doen.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden?

Door het vele reizen verblijf ik veel in hotels. Maar in mijn vakanties ga ik het allerliefst zonder alle luxe in een tentje kamperen in mijn tweede “vaderland” Italië. Daar geniet ik enorm van.

Stel, jullie partij is straks de grootste. Wat gaan jullie als eerste aanpakken?

Kunnen wonen, werken en recreëren in een veilige, groene en goed bereikbare vitale omgeving is essentieel. En als het nodig is moet zorg dichtbij de mensen georganiseerd zijn. We blijven doorpakken op de woonproblematiek. Onbetaalbare koopwoningen en jarenlange wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn onacceptabel. Waar het kan bouwen we in alle woonvormen, zoals: koop-, huur-, algemene-, jongeren- en ouderenwoningen.

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente?

Nieuw Elan vindt dat de gemeente er is voor de inwoners en niet andersom. Eens in de vier jaar stemmen is niet meer van deze tijd. Nieuw Elan wil dat de gemeente meer gebruik maakt van kennis van de mensen die het meeste verstand hebben van een bepaalde straat, wijk- of dorpskern, namelijk… de mensen die er zelf wonen!

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

Mensen kunnen dagelijks zien en ervaren wat Nieuw Elan doet. Als grootste lokale partij hanteren wij als uitgangspunt: Wat is goed voor Alphen aan den Rijn? Nieuw Elan staat niet voor niets voor Bewezen Daadkracht.

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

wij elke dag ervoor knokken dat iedereen kan meedoen, iedereen wordt gezien en iedereen wordt gehoord om samen onze gemeente nog mooier te maken!