CDA lanceert verkiezingsprogramma

Politiek
Het verkiezingsprogramma van het CDA is bekend.
Het verkiezingsprogramma van het CDA is bekend. (Foto: CDA Alphen aan den Rijn)

ALPHEN AAN DEN RIJN- Het CDA heeft onlangs het verkiezingsprogramma overhandigd aan lijsttrekker Jeroen van Gool. De christendemocraten gaan de verkiezingen tegemoet met het motto ‘Samen leven, samen doen’ en presenteert concrete ideeën en plannen van het CDA voor de komende vier jaar.

De voorzitter van de commissie die het program schreef, René Vrugt, schetst een positieve blik op de groene gemeente die Alphen aan den Rijn met haar dorpen is. “Onze stad, dorpen en wijken zijn ideaal gelegen in het groene hart, kijk naar alle voorzieningen voor wonen, werken en recreatie. Dat willen we behouden en verbeteren. Die opdracht nemen we als CDA graag op ons.” In het program is er veel aandacht voor normen & waarden, wijken & dorpen, jongeren & ouderen, gezinnen & alleenstaanden, werken & wonen, recreëren & natuur. “Het is zaak een goede balans te vinden in wat écht telt in de samenleving telt: dat je er niet alleen voor staat, maar het samen doet”, aldus Vrugt.

Het CDA Alphen aan den Rijn is naar eigen zeggen de partij van normen en waarden en dat samen doen. Want ‘verbeter de wereld’, begint bij jezelf en bij je ontwikkeling, dus: fatsoen moet je doen. Het CDA profileert zich verder als de partij van Wijken en Dorpen. Ze wil zich de komende raadsperiode 2022-2026 sterk maken voor:

- Betaalbare woningen voor primair de lokale behoefte

- Betere bereikbaarheid

- Veiligheid op straat en in huis

- Versterking van het wijk- en dorpsgericht werken

- Waardering en ondersteuning van vrijwilligers

- Goed en veilig onderwijs

- Meer, gevarieerde ouderenwoningen

- Een klimaatneutrale gemeente

- Zorgvuldig omgaan met belastinggeld

Lijsttrekker Jeroen van Gool is blij met het programma: “Het CDA staat pal voor de grote groep inwoners die meedoen en omzien naar elkaar. Zij zijn vaak onzichtbaar, staan niet schreeuwend langs de zijlijn, maar nemen elke dag opnieuw de verantwoordelijkheid om iets moois te maken van hun leven en omgeving. Dat is de kracht van de samenleving: er voor elkaar zijn en het samen doen. Helaas is niet iedereen in staat om mee te doen. De overheid is er om hen te beschermen en te ondersteunen. Alphen aan den Rijn staat er goed voor. We hebben een gemeente die financieel gezond is en dat willen wij graag zo houden. Onze wethouders en raadsleden hebben zich hier keihard voor ingezet. Er staat een frisse, enthousiaste ploeg CDA-kandidaten klaar voor de komende 4 jaar. Het CDA blijft verantwoordelijkheid nemen om met optimisme samen te werken aan de groenste plattelandsgemeente van het Groene Hart met levendige dorpen en wijken, waar mensen fijn en veilig kunnen leven, wonen, werken en recreëren.”

Waar staat CDA voor (afkorting)?

CDA is een afkorting voor Christen-Democratisch Appèl. Het CDA is in 1980 ontstaan uit een fusie van de ARP en CHU (Anti-Revolutionaire Partij en Nederlands-hervormde Christelijk-Historische Unie). Lees hier meer over waar staat het CDA voor

Wil je weten waar het CDA in Alphen aan den Rijn voor staat? Wat de belangrijkste standpunten van het CDA zijn uit het verkiezingsprogramma 2023-2027? Dan volg je deze link.