D66 Alphen richt zich op jongeren

Politiek
V.l.n.r.: Kirsti van Dam, Tobias den Hollander, Maurits de Vries, Pim van Dam en Diny Beverwijk.
V.l.n.r.: Kirsti van Dam, Tobias den Hollander, Maurits de Vries, Pim van Dam en Diny Beverwijk. (Foto: D66 Alphen aan den Rijn)

ALPHEN AAN DEN RIJN- Op de kieslijst D66 Alphen aan den Rijn staan vijf kandidaat-raadsleden die jonger zijn dan 40 jaar: Maurits de Vries (37), Kirsti van Dam (37), Diny Beverwijk (33), Pim van Dam (24) en Tobias den Hollander (19). D66 vindt het belangrijk dat ook jongeren een stem krijgen in de gemeenteraad. Lijsttrekker Gert van den Ham: “We willen de wereld beter achterlaten voor toekomstige generaties.”

Van dan Ham vervolgt: “En die generaties zijn nu dus ook vertegenwoordigd op de kieslijst. Met deze ‘jonkies’ op de lijst is D66 Alphen ervan overtuigd dat we alle leeftijdscategorieën in Alphen een stem geven.”

D66 maakt naar eigen zeggen plannen specifiek voor jongeren:

1.    D66 maakt zich hard voor een HBO-vestiging in Alphen en voor meer studieplekken, bijvoorbeeld in de bibliotheek of op andere, minder voor de hand liggende plekken zoals het oude Raadhuis.

2.    Daarnaast vindt D66 het belangrijk dat jongeren en starters een kans krijgen op de woningmarkt. Daarom is ons voorstel: bouw tijdelijke woningen, zodat we snel het tekort op de woningmarkt kunnen aanpakken en stimuleer groepswonen voor jongeren.

3.    D66 wil dat Alphen a/d Rijn een duurzame gemeente wordt. We maken beslissingen met de volgende generatie(s) in ons achterhoofd. Daarom bouwen we duurzaam, behouden we natuur en gaan we voor een CO2-neutrale gemeente.

Maurits de Vries, zittend raadslid voor D66 en nummer 2 op de lijst: “Ik sta voor een goede oplossing voor de vervangingen van de Rijnstreekhal, maar maak ik me ook hard voor goede voorzieningen zoals bibliotheken en zwembaden.”

Nummer 3 op de lijst, Kirsti van Dam (37): “Het is belangrijk dat iedere groep kiezers zichzelf vertegenwoordigd ziet op onze lijst. Zo weten ze dat we ook voor hún belangen op komen, omdat dat dezelfde belangen zijn als de onze.” 

Diny Beverwijk (33), nummer 8 op de kieslijst: “Voor mij is wonen voor jongeren een belangrijk issue. Iedereen moet in de gemeente kunnen wonen, zo lang als ze dat willen!”

Pim van Dam (23), nummer 9 op de kieslijst: “Jongeren moet je kansen bieden, jongeren moeten deze kansen oppakken en uiteindelijk zelf leren creëren.”

Tobias den Hollander (22), nummer 10 op de kieslijst: “De politiek moet er vóór jongeren zijn, maar vooral ook dóór jongeren. Ze zijn de toekomst en het is essentieel dat hun visie daarin wordt meegenomen. Niet alleen over jongeren praten maar vooral ook mét jongeren.”