De woningen.
De woningen. (Foto: gemeente Alphen)

Huurwoningen in Bospark

29 mrt, 11:53 Politiek

ALPHEN- Aan de Bosparkweg in Alphen aan den Rijn komen 120 middeldure huurwoningen voor senioren met en zonder zorgvraag. Het woonzorgcomplex Bospark komt op de plek van het voormalige schoolgebouw van het Groene Hart Leerpark. 

Uitgangspunt voor het woonzorgcomplex Bospark is dat de bewoners van deze woningen zo lang mogelijk op één plek kunnen blijven wonen, ook als er een (zware) zorgvraag ontstaat. Daardoor wonen er straks in Bospark vitale senioren en mensen die zorg nodig hebben. Naar verwachting zijn de woningen in 2025 klaar.

De afgelopen maanden heeft de gemeente Alphen voor de verkoop van de grond een aanbestedingsproces doorlopen. Nu is de partij bekend die op deze plek een innovatief woonzorgconcept kan ontwikkelen. Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, heeft met haar ontwerp en visie op het zorgconcept de aanbesteding gewonnen.  

“Voor Bospark is een uniek woonzorgconcept opgesteld, zodat senioren op een prettige manier langer thuis kunnen blijven wonen”, stelt de gemeente. “Het concept is bijzonder door een combinatie van thuiszorg en zware zorg, het bevorderen van bewonersactiviteiten en het faciliteren van ontmoetingen. In het ontwerp is gekozen voor het concept ‘leefstraten’. Dat zijn erg breed uitgevoerde galerijen met name aan de binnenzijde, om ontmoeting en de gemeenschapszin te bevorderen. Daarnaast worden gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd zoals een kookstudio, huiskamer, bibliotheek, fietsenmaker, multifunctioneel gezamenlijk dakterras en een binnentuin. Toekomstige bewoners en de buurt ontvangen op een later moment een uitnodiging van Bébouw Midreth om mee te denken over de exacte invulling van de collectieve ruimtes.?” Woonzorgcomplex Bospark wordt een duurzaam gebouw. Het gebouw gaat zuinig om met hernieuwbare energie, heeft een zo klein mogelijke milieu-footprint en zoveel mogelijk herbruikbare materialen. “Het complex krijgt zonnepanelen en een goede, energiezuinige ventilatie, die zorgt voor een gezonde leefomgeving.”

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Gouden fietsbel actie tijdens Zomerspektakel Cultuur 25 mei, 12:06
Afbeelding
Expositie bezoeken over rampjaar 1672 Cultuur 25 mei, 11:50
Afbeelding
Gemeente Alphen zoekt nieuwe kinderraad, kinderburgemeester en kinderwethouders Nieuws 25 mei, 10:37
Afbeelding
Repeteren voor Schone van Boskoop: ‘Wij zijn Joost en Isabel’ Nieuws 23 mei, 12:45
Afbeelding
‘Mensen en muziek in beweging zetten is magisch’ Nieuws 23 mei, 12:45
Afbeelding
Van melk naar zoutjes: Menken Orlando terug in Hazerswoude Nieuws 23 mei, 12:45
Afbeelding
Vrouw als wethouder: ‘Heel positief’ Nieuws 23 mei, 12:43
Afbeelding
Alphense Trudy schrijft een boek over een Afghaanse vluchteling Cultuur 20 mei, 16:28
Afbeelding
Bankhelpdeskfraude professionaliseert: ‘Dit kan iedereen gebeuren’ Nieuws 20 mei, 15:56
Afbeelding
Wachten op de Alphense brug is binnenkort nooit meer hetzelfde Algemeen 20 mei, 15:24
Afbeelding
Floravita opent officieel de deuren Nieuws 20 mei, 15:00
Afbeelding
Zero Waste Tour komt naar Alphen Nieuws 20 mei, 14:20
Afbeelding
CDA blij met benoeming Breeuwsma als wethouder Politiek 20 mei, 13:17
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief