Hans Klink, Ruud van der Star en Marja Spreij zijn verkenners in Kaag en Braassem

Politiek
Het team van PRO.
Het team van PRO. (Foto: archief)

KAAG EN BRAASSEM - Op basis van het advies van procesverkenner Rob van der Hoorn zijn Hans Klink en Ruud van der Star en Marja Spreij, op voordracht van PRO, gevraagd als verkenners voor de inhoudelijk verkenning in Kaag en Braassem.

De procesverkenner constateerde dat alle partijen in Kaag en Braassem verder willen werken aan een vorm van samenwerking. Alle partijen hebben aangegeven te streven naar een doorontwikkeling van de huidige samenwerkingsagenda.

Voor het vervolgproces adviseerde Rob van der Hoorn een inhoudelijke verkenningsfase onder leiding van een voor te dragen persoon, met ondersteuning van een onafhankelijk deskundige met affiniteit tot de processen en dossiers in Kaag & Braassem, maar met voldoende distantie tot de actuele politiek. Op basis van dit advies heeft PRO oud-raadslid Hans Klink en raadslid Ruud van der Star alsook oud-gemeentesecretaris Marja Spreij voorgedragen. Gedurende de week bleek dat tussen partijen unaniem draagvlak is voor gesprekken met deze drie verkenners

De verkenners werken de komende weken met alle 5 de partijen aan een nieuwe samenwerking waarbij de inhoud als ook het proces centraal staat.

Na deze inhoudelijke verkenning volgt de formatiefase. Het is goed mogelijk dat voordat de laatste fase in kan gaan eerst nog raadsbrede sessies volgen.

PRO behaalde woensdag 16 maart met de gemeenteraadsverkiezingen een verpletterende overwinning. Onder leiding van Sandra de Wagenaar stemde 34,7 procent van de kiezers op PRO. Hiermee heeft de partij zeven zetels in de gemeenteraad