CDA blij met benoeming Breeuwsma als wethouder

Politiek
Relus Breeuwsma.
Relus Breeuwsma. (Foto: CDA Alphen)

ALPHEN - Zoals op deze website kunt lezen, heeft de coalitie van NieuwElan, VVD, CDA en D66 donderdag 19 mei het akkoord “Zichtbaar en dichtbij: Samen bouwen aan een duurzame en vitale gemeente” gepresenteerd. Het CDA is blij met de benoeming van Relus Breeuwsma als wethouder.

Breeuwsma (39), afkomstig uit Hazerswoude-Dorp, was tot zijn benoeming als wethouder werkzaam als manager binnen Rijkswaterstaat. Eerder was hij politiek adviseur in Rotterdam en tot vorig jaar ook landelijk- en provinciaal partijbestuurder voor de christendemocraten.

Fractievoorzitter Jeroen van Gool is blij met Breeuwsma als nieuwe wethouder namens het CDA: “Na het aangekondigde vertrek van Kees van Velzen en Han de Jager zijn we als CDA op zoek gegaan naar een opvolger. In de Alphense politiek is hij weliswaar een nieuw gezicht maar wij kennen hem binnen het CDA al veel langer. Hij voelt zich snel thuis in en – vooral – buiten het stadhuis. Hij komt uit een ondernemend gezin en gaat de kansrijke sectoren in Alphen aan den Rijn zoals toerisme, logistiek en agro snel opzoeken en met hen in gesprek.”

Toerisme

Breeuwsma is derde locoburgemeester en verantwoordelijk voor onder meer toerisme, recreatie, mobiliteit, milieu, openbare ruimte en is coördinerend wethouder van het buitengebied.

Ook afdelingsvoorzitter Marly de Blaeij is blij met de kandidatuur: “Relus is een echte CDA’er die zich de afgelopen jaren in verschillende functies heeft ingezet voor het CDA. Hij beschikt ook over een groot netwerk waarmee we als gemeente ons voordeel kunnen doen.”

Eervol

Breeuwsma laat in een eerste reactie weten het eervol te vinden dat de fractie hem het vertrouwen heeft gegeven. “Ik heb er veel zin in om aan de slag te gaan voor de inwoners en ondernemers in onze gemeente. Het is een roerige tijd en er is behoefte aan een betrokken en bereikbare gemeente. Die verantwoordelijkheid neem ik graag op me samen met de collega’s in het toekomstige college.”

Afbeelding