Marjon Verkleij.
Marjon Verkleij. (Foto: CDA Alphen)

Verkleij lijsttrekker waterschapsverkiezingen

Politiek

ALPHEN - Marjon Verkleij zwaaide in maart af als raadslid en fractievoorzitter van CDA Alphen aan den Rijn. In haar laatste raadsvergadering ontving Verkleij daarvoor een koninklijke onderscheiding. Een definitief afscheid van de politiek blijkt het niet te zijn: ze is op donderdag 30 juni gekozen als CDA-lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Verkleij: “Het is een eer deze rol te mogen vervullen. Zeker in een sector die nog vaak wordt gedomineerd door mannen. Samen met de andere kandidaten ga ik de komende periode op pad om de gemeenten binnen Rijnland te bezoeken”, vertelt ze. “We brengen onze ambitie voor het voetlicht wat we de komende periode en ook op langere termijn willen bereiken. De opgaven zijn groot: denk maar aan wat de gevolgen van de klimaatverandering zijn voor onze veiligheid in een gebied waar 1,2 miljoen mensen leven tot wel 5 meter onder zeeniveau en de behoefte aan schoon (drink)water met daarbij de zorg voor de waterkwaliteit. Tevens gaan we goed luisteren wat ons lokaal wordt meegegeven wat er van Rijnland wordt verwacht. Want zonder participatie en waterbewustzijn van onze inwoners gaat het halen van de doelen niet lukken.”

‘Krachtige vrouw’

Ook Jeroen van Gool, die Verkleij opvolgde als CDA-fractievoorzitter in de gemeente Alphen, is erg blij met de benoeming van Verkleij: “Marjon is een krachtige vrouw met veel passie voor waterbeheer en -kwaliteit. Met haar ruime kennis en ervaring is zij de juiste vrouw op de juiste plek die het waterschap kan wensen. Namens het CDA Alphen aan den Rijn wensen wij Marjon veel succes met deze nieuwe rol als lijsttrekker, die haar ongetwijfeld als een gegoten jas zal zitten.”

Eerder meegedaan

In 2009 deed Verkleij ook al mee met de Waterschapsverkiezingen voor het CDA. Zij was toen met voorkeurstemmen gekozen tot lid de Verenigde Vergadering van Rijnland. Een jaar later, in 2010 is ze begonnen als raadslid in de gemeente Alphen. Zij heeft tot 2014 die dubbelpositie vervuld. De motivatie van haar was om de kloof tussen inwoner en politiek te verkleinen. De afgelopen twaalf jaar heeft de politica zich als CDA-raadslid en fractievoorzitter ingezet voor onder andere een goede balans tussen natuur, leefruimte en woningen, de kinderraad, kinderburgemeester en het kinderlintje, het duurzaamheidsloket en de laatste jaren nog vele anderen zaken op het sociaal domein breed. Momenteel is ze voorzitter van de Stichting Molenviergang Aarlanderveen. Ook runt ze met haar man, dochter en de partner van haar dochter Brentano’s kaasboerderij.

Herintrede

Nu maakt Verkleij dus na een korte pauze haar herintrede in de politiek: als lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Op 15 maart 2023 worden, tegelijk met de leden van de Provinciale Staten, de leden van de algemeen besturen van de waterschappen gekozen. De waterschappen zorgen door beheer van dijken, sluizen, waterstanden en zuivering voor de waterhuishouding. Zo heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland bijvoorbeeld de Ringdijk van Boskoop verbeterd, net als de dijken langs de Kortsteekterweg en Ziendeweg in Alphen aan den Rijn.

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.