Het CDA heeft de kandidatenlijst voor de PS bekend gemaakt.
Het CDA heeft de kandidatenlijst voor de PS bekend gemaakt. (Foto: Aangeleverd CDA)

CDA maakt kandidatenlijst voor PS bekend

Politiek

REGIO - “We hebben samen met bewoners en bedrijven de afgelopen jaren veel bereikt in Zuid-Holland en willen de komende jaren nog veel meer bereiken”. Dat waren de woorden waarmee lijsttrekker Meindert Stolk en nummer 2 op de kandidatenlijst Michel Rogier afgelopen week de campagne van het CDA Zuid-Holland van de Provinciale Staten (PS) aftrapten.

Op de algemene ledenvergadering in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht gaven de leden van het CDA Zuid-Holland, met het vaststellen van de kandidatenlijsten en het presenteren van de conceptverkiezingsprogramma’s in het bijzijn van Tweede Kamerlid Henri Bontenbal, het startschot voor de campagnes voor de Staten- en Waterschapsverkiezingen van 15 maart 2023.

Na provinciaal lijsttrekker Meindert Stolk zijn nu ook de ongeveer 130 andere kandidaten voor Provinciale Staten en Waterschappen zeker van hun plek op de lijst. Het CDA Zuid-Holland trekt naar eigen zeggen met een mix van ervaring en vernieuwing naar de kiezer. Zo bevat de lijst ervaren Statenleden als Michel Rogier (Den Haag, plek 2) en Moniek van Sandick (Leiden, plek 4). Oud-wethouder Tea Both-Verhoeven (Goeree-Overflakkee, plek 3) is goed bekend en vult de lijst met nieuwe ervaring. Er is echter ook plek voor het jeugdige enthousiasme van de 25-jarige Arjen Veerman (Den Haag, plek 5) en de 22-jarige Dagmar van den Herik (Nieuw-Lekkerland, plek 7), beiden van het CDJA, de jongerenafdeling.

Tijdens de ledenvergadering was de presentatie van het conceptverkiezingsprogramma. De reacties uit de zaal waren volgens de christendemocraten positief: “Er is goed geluisterd naar de zorgen en wensen in de provincie”.

In het verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten met de titel ‘Thuis in Zuid-Holland’ wil de partij onder meer opkomen voor een meer betrokken bestuur, bouwen aan gemeenschappen, sterke economie, en zorg dragen voor de toekomst van de agrarische sector.

“Belangrijk voor ons voedsel én met goed natuurbeheer belangrijk voor het behoud van ons landschappelijk karakter”, aldus agrariër Cees de Jong, de nummer 8 op de kandidatenlijst.

Het CDA Zuid-Holland gaat de verkiezingen naar eigen zeggen vol vertrouwen tegemoet. Lijsttrekker Meindert Stolk: “We gaan de komende maanden samen met de lokale afdelingen de dorpen en steden in om zoveel mogelijk mensen ons verhaal voor Zuid-Holland en de waterschappen over te brengen en vooral ook te luisteren”.

Begin februari stelt de politieke partij het definitieve programma vast. “Het is belangrijk dat bij toenemende polarisatie middenpartijen zoals het CDA juist nu goed vertegenwoordigd zijn in het publieke debat. Ook in de provincie Zuid-Holland”, aldus Rogier.

Afbeelding
Nieuwe woningen in de gemeente Nieuwkoop Politiek 3 feb, 13:20
Afbeelding
Betere bescherming voor molenbiotopen voor alle molens in Alphen Politiek 3 feb, 08:06
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
'Het recept voor een goed huwelijk? Drink regelmatig samen een borreltje' Nieuws 2 feb, 09:00
Afbeelding
Gratis proefles voor hartpatiënten Cultuur 1 feb, 16:12
Afbeelding
Samenwerking door slimme energiesystemen Politiek 1 feb, 12:01
Afbeelding
Nieuwe routes 20 van Alphen Sport 1 feb, 11:32
Afbeelding
Gemeente Alphen begint onderzoek naar voedsel van eigen land Nieuws 1 feb, 11:14
Afbeelding
Peter Derk Wekx verlaat gemeente Alphen Nieuws 1 feb, 10:23
Afbeelding
AZC Synchroonzwemsters zijn kampioen Sport 31 jan, 15:42
Afbeelding
Tijdelijk minder publieke laadpalen voor auto's beschikbaar Nieuws 31 jan, 15:29
Afbeelding
Dana maakt mensen mooier op Wereldkankerdag Nieuws 31 jan, 14:22
Afbeelding
Deze sporters en verenigingen zijn genomineerd voor het Alphense Sportgala Sport 31 jan, 11:23
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.