Sinan Özkaya, lijsttrekker van GroenLinks Zuid-Holland,
Sinan Özkaya, lijsttrekker van GroenLinks Zuid-Holland, (Foto: GroenLinks)

Provinciaal lijsttrekker Sinan Özkaya (GroenLinks) bezoekt Alphen

Politiek

ALPHEN - Sinan Özkaya, lijsttrekker van GroenLinks Zuid-Holland, en Sita Dewkwalie, lijsttrekker voor Water Natuurlijk Rijnland, komen op zaterdagmiddag 21 januari naar Alphen. Op de nieuwjaarsborrel van de Alphense afdeling van GroenLinks zij vertellen over de inzet voor de aankomende verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen.

Geïnteresseerden die GroenLinks een warm hart toedragen kunnen zich voor deze borrel aanmelden via alphenaandenrijn@groenlinks.nl Op woensdag 15 maart zijn de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. Deze verkiezingen zijn belangrijk voor de gemeente Alphen, omdat op provinciaal niveau veel besluiten worden genomen die betrekking hebben op onze lokale situatie.

Sinan Özkaya legt uit: “Een stem op GroenLinks Zuid-Holland is een stem voor een groene en duurzame provincie, waarin voor iedereen plek is. Wij zetten ons bijvoorbeeld in voor passende woningbouw, het beschermen van natuurgebieden, het realiseren van een hoogwaardig fiets- en ov-netwerk, en het schoon en gezond houden van lucht en bodem. Onze ambitie is om in Zuid-Holland de grootste partij te zijn!”

Verbetering

In het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft Water Natuurlijk, de partij van de Leidse Sita Dewkalie, zich de afgelopen jaren ingezet voor de verbetering van de waterkwaliteit, meer natuurvriendelijke oevers en biodiversiteit, het afremmen van bodemverlaging, afvang van plastic in het water en het verminderen van gebruik van wegwerpbekers. Dekwalie ziet dat er nog een grote opgave ligt als het gaat om klimaatadaptie en herstel van natuur en biodiversiteit. Zij zet zich naar eigen zeggen hier de komende jaren dan ook maximaal voor in.

De banden met de provincie zijn volgens de partij goed. Fractievoorzitter van GroenLinks Alphen aan den Rijn José Huls vertelt: “Wij hebben korte lijntjes met de provincie. Daar zijn we erg blij, bijvoorbeeld als het gaat om het beschermen van groene gebieden als de Gnephoek. De provincie en de waterschappen hebben een sturende rol bij het beschermen en aanleggen van natuur. Dit is belangrijk om zo veel verschillende redenen: niet alleen vanwege het beschermen van de lokale flora en fauna, maar ook vanwege het tegengaan van de stikstofcrisis. Samen met de provincie zetten wij in op het realiseren van betaalbare woningbouw in binnenstedelijk gebied.”

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.