Je kunt op Code Oranje en andere partijen stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen.
Je kunt op Code Oranje en andere partijen stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. (Foto: Archief writing4u.nl)

Laurens van Doorn Lijstrekker Code Oranje

Politiek

REGIO - Laurens van Doorn, Rotterdammer en 23 jaar, is de lijsttrekker voor Code Oranje Zuid-Holland. Peter Schut, tot voor kort landelijk voorzitter van 50PLUS is de nummer twee op de lijst. Code Oranje doet mee in de provincies Noord- en Zuid-Holland.

‘Oud en jong samen’ is het motto voor Code Oranje Zuid-Holland, dat volgens de partij wordt geïllustreerd door de nummers 1 en 2 op de lijst. Laurens van Doorn: “Een lijst die Zuid-Holland weerspiegelt. Jong en oud, verschillende achtergronden en culturen, spreiding over de provincie. Democratie zoals het bedoeld is, dus van onderop. Niet voor niets vinden we op onze lijst raadsleden terug van diverse lokale partijen. Zij weten als geen ander wat in onze provincie leeft.”

Hele kieslijst

De gehele kieslijst van Code Oranje bestaat uit de volgende personen: 1. Laurens van Doorn, Rotterdam, 2. Peter Schut, Nieuwerkerk aan den IJssel, 3. Öner Çatalpinar, Den Haag, 4. Jolanda Gaal, Delft 5. Herbert Capelle, werkzaam in Rotterdam, woonachtig in Hengelo, 6. Martijn Hardam, Papendrecht, 7. Peter van der Zwan, Gouda, 8. Jeffrey van der Elst, Krimpen aan den IJssel, 9. Josette Hogewoning, Vlaardingen.

Aanspreken

Nummer twee, Peter Schut: “Het idee van oud en jong samen spreekt mij bijzonder aan. Ik was tot eind vorig jaar voorzitter van 50PLUS, dus mijn verbondenheid met de ouderen is groot. Juist door de combinatie met Laurens, 23 jaar jong, laat Code Oranje zien dat het een echte volkspartij is, gericht op meerdere beleidsthema’s, waarbij wij dus niet in één bubbel blijft steken.”

Burger centraal

Code Oranje wil van betekenis zijn voor Zuid Holland, waarbij in de optiek ban van de partij de burger consequent centraal staat. Bijvoorbeeld bij het bepalen van beleid ter attentie van kernthema’s zoals openbaar vervoer, energietransitie, boerenbeleid en huisvesting, moet de burger nadrukkelijk betrokken worden. Code Oranje onderscheidt zich door een open en transparante manier van politiek bedrijven, het gebruik maken van de kennis en kunde vanuit de samenleving en directe invloed van onze burgers. De verkiezingen van de Provinciale Staten zijn op 15 maart.

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.