Nieuwe woningen in de gemeente Nieuwkoop

Politiek
Wethouder Ines de Ridder: 'Ook in de gemeente Nieuwkoop is een tekort aan woningen."
Wethouder Ines de Ridder: 'Ook in de gemeente Nieuwkoop is een tekort aan woningen." (Foto: Archief Rodi Media)

NIEUWKOOP - Wethouder Ines de Ridder, Ingeborg de Jong, algemeen directeur van Timpaan en Ard de Jong, directeur van LATEI hebben afgelopen week twee anterieure overeenkomsten getekend. De gemeente Nieuwkoop en vastgoedontwikkelaars Timpaan en LATEI zijn overeengekomen 71 woningen te ontwikkelen, verdeeld over twee locaties.

De eerste locatie staat aan de Nieuwveenseweg 25 in Nieuwkoop waar maximaal 11 koopwoningen worden gerealiseerd. De tweede locatie betreft 60 woningen, met zowel huur- als koopwoningen, op 4 ‘eilanden’ binnen het plangebied Buytewech-Noord in Nieuwkoop. Zodra meer bekend is over de ontwikkeling van de andere (8) eilanden krijgt u informatie.

Wethouder Ines de Ridder: “Ook in de gemeente Nieuwkoop is een tekort aan woningen. De afgelopen periode hebben we al flink geïnvesteerd in woningbouwprojecten. En daar gaan we de komende jaren mee door. Met deze samenwerking maken we een stap in de ontwikkeling van Buytewech-Noord.” Uitsluitsel van deze woningbouwuitbreiding ligt nog in handen van de Raad van State en het is nog wachten op een oproep voor een hoorzitting. Na een succesvolle uitspraak kan de bouw beginnen. “Op dit moment bereiden we alvast zoveel mogelijk voor”, aldus de gemeente Nieuwkoop.