Lizzy de Greef gehuldigd bij tennisvereniging

Sport
Lizzy de Greef kreeg een warm welkom.
Lizzy de Greef kreeg een warm welkom. (Foto: Tennisvereniging Nieuwe Sloot)

ALPHEN AAN DEN RIJN- De Alphense Lizzy de Greef is woensdag 23 februari in de bloemen gezet door haar tennisvereniging Nieuwe sloot in Alphen aan den Rijn. Zij is onlangs voor de tweede keer wereldkampioen bij de rolstoeljeugd geworden.

Wethouder Gert-Jan Schotanus van Sportzaken van de gemeente Alphen aan den Rijn en Willy Spanjer, voorzitter van de tennisvereniging spraken de 17-jarige met veel trots en bewondering toe, meldt de vereniging. 

Ook ArJan Wille van Alphen Vitaal en Shoshanna Vos van de Esther Vergeer Foundation kwamen de gelukwensen van hun organisaties overbrengen aan de jonge kampioene.

Jeugd

“De rolstoeljeugd van Alphense vereniging hingen bij Lizzy, hun inspirerende voorbeeld, aan de lippen, toen zij vertelde hoe spannend het ITF Open in het Franse Tarbes was geweest. Ze mochten de grote beker allemaal even vasthouden”, aldus de vereniging. 

Het toernooi in Frankrijk is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor de jeugd. De Greef mocht deelnemen omdat ze nummer 1 staat op de ITF -wereldranglijst voor junioren. De dagen voor het toernooi hebben de jeugdrolstoeltennissers een trainingskamp gehad om ervaringen uit te wisselen en om te trainen voor de wedstrijden. Onlangs stond een interview met haar in deze krant.