Doe mee aan Alphens Bridge kampioenschap

Sport
Wethouder Schotanus reikt de wisselbeker uit.
Wethouder Schotanus reikt de wisselbeker uit. (Foto: bridgeclub RBA)

ALPHEN AAN DEN RIJN- In Zalencentrum de Bron in Alphen aan den Rijn is op 26 maart het tweede Open Alphens Bridge kampioenschap. Maximaal 80 paren van bridge clubs uit Alphen en omgeving zijn welkom om deel te nemen. 

De kosten om mee te doen zijn 20 euro per paar. Daarvoor krijgt u 1 keer een kopje koffie of thee met een versnapering en u krijgt 2 keer een tussendoortje aangeboden. U doet mee op uw eigen niveau. Er zijn drie verschillende lijnen waarop u zich kunt aanmelden tot 20 maart aanstaande. Voor meer info omtrent deelname en aanmelden kunt u e-mailen naar: alphensekampioenschappen@gmail.com. U kunt ook bellen met André van Herel via 06-15115388.

De eerste editie van het kampioenschap had plaats februari 2020. Toen was de club Recreatie Bridge Alphen de winnaar van het toernooi. De winnende leden ontvingen de wisselbeker. Wethouder Gert-Jan Schotanus verrichtte de uitreiking.

Bridge is een kaartspel dat je speelt met vier deelnemers, oftewel twee paren die tegen elkaar spelen. Tijdens het spelen legt iedere deelnemer om de beurt een kaart op tafel. De vier kaarten heten een ‘slag’. Degene die de hoogste kaarten neerlegt wint de slag. Vooraf geeft elk paar aan hoeveel slagen ze denken te winnen.