Eerste kartzege voor jonge Alphenaar Levi Hendriks bij Kart4Fun

Sport
De 10-jarige Levi heeft zijn eerste kartzege te pakken.
De 10-jarige Levi heeft zijn eerste kartzege te pakken. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN – De 10-jarige Alphenaar Levi Hendriks heeft in het weekend van 9 en 10 april zijn snelheid laten zien bij Kart4Fun op Circuit Park Berghem in Noord-Brabant. Hij was de sterkste in de Micromax klasse. Rijdend met nummer 53 won de karter van het Redeker Kartteam met groot vertoon van macht door twee van de drie races met groot verschil te winnen.

Levi was acht jaar oud toen hij voor het eerst in aanraking kwam met de kartsport. Na afloop van de laatste Kart4Fun-race vertelt de snelheidsduivel over zijn eerste keer karten bij de kartschool in Eindhoven. “De eerste keer in een kart vond ik meteen heel leuk. Het ging zo snel. Lekker op het rechte stuk heel hard je gas intrappen. Dat vond ik heel cool. Toen besloot ik verder te gaan met deze sport en vertelde dat aan mijn ouders.

Heel cool om daar mijn debuut te maken

NK

Nadat hij de kartschool had afgemaakt, volgde de overstap naar het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting. Daar rijdt hij nu voor het tweede seizoen op rij in de Micromax klasse. “Ik was 9 jaar toen ik in Mariembourg, in het zuiden van België, voor het eerst in het NK meedeed. Dat is een heel gave en grote kartbaan. Heel cool om daar mijn debuut te maken. Ik kreeg toen mijn eigen kart, die weer veel sneller ging dan de karts waar ik daarvoor in reed. Het was echt gaaf en het gaat in Mariembourg heel erg snel. Het eerste jaar in het NK ging goed en na veel trainen gaat het nu al weer veel beter.”

Goede start

Die progressie liet hij zien tijdens de wedstrijden in Berghem. “In de kwalificatie reed ik de tweede tijd, waardoor ik op de eerste startrij startte. In de eerste heat had ik een goede start en nam ik meteen de koppositie over. Daarna liep ik snel weg van de rest van het veld. Tegen het einde van de race had ik bijna een halve ronde voorsprong op de nummer twee. De tweede heat won ik vanaf pole position. Dat voelde echt heel goed.”

We gaan dit jaar nog veel rijden

Ook in de afsluitende derde heat ging het aanvankelijk voorspoedig met de karter van het Redeker Kartteam. 

“Ik lag weer op de eerste plek. Bij het inhalen van een achterblijver ging het mis. Ik zette hem op een rondje, hij stuurde op mij in en toen ging ik eraf. Ineens lag ik niet meer op de eerste plaats, maar kon ik gelukkig wel verder rijden. Ik was even heel boos, maar wilde mijn plekje weer terug hebben. Ik kwam als tweede over de finish en dacht dat ik overall niet gewonnen had. Bij het NK is de laatste race de finale, maar bij deze competitie tellen alle wedstrijden samen voor het dagklassement. Toen mijn moeder vertelde dat ik had gewonnen, was ik heel blij.”

Prijzen

Levi haalde bij de prijsuitreiking een mooie beker op. “We gaan dit jaar nog veel rijden. Wedstrijden bij het NK en Kart4Fun en heel veel trainen. Ik hoop nog veel vaker eerste te worden. Ik bedank ook nog graag Pierre Redeker, mijn ouders, Ton en Gaby van de Burgt van Chrono Karting en Willem-Jan de Loos”, aldus de karter.

Meer informatie

Kart4Fun organiseert vijf sprintwedstrijden verspreid door het jaar en een wintercup voor karters vanaf 7 jaar. Naast Berghem racen ze ook in Landsard in Eindhoven. 

De trainingen, kwalificaties en sprintwedstrijden vinden allemaal plaats op een dag en de competitie streeft naar leuke, sportieve en gezellige races. 

Neem een kijkje op de website voor meer informatie: https://www.kart4fun.nl.