Geslaagde priksleeraces bij ijsclub Otweg

Sport
IJsclub omweg denkt erover na om een traditie te maken van de priksleewedstrijden.
IJsclub omweg denkt erover na om een traditie te maken van de priksleewedstrijden. (Foto: Rien de Wit)

BOSKOOP - IJsclub Otweg in Boskoop heeft op zaterdag 14 mei voor jong en oud priksleewedstrijden gehouden. Wel een voorjaarsvariant op asfalt en niet zoals vroeger, op het ijs. Dit in het kader van de Boskoop800 activiteiten dit jaar, waarmee de ijsclub een stukje terug in de Boskoopse tijd ging.

“Nico van Harskamp en Wim Schrama bouwden afgelopen maanden vier stevige en authentieke priksleeën, met stuurinrichting en skeelerwielen eronder. Mooi afgewerkt in het Boskoops geel blauw”, volgens de club. Tijdens inline skatetrainingen zijn deze prototypen met bijbehorende asfaltprikkers getest en afgelopen zaterdag waren zij helemaal klaar voor gebruik.

‘s ochtends was er eerst een gelegenheid tot opwarmen op de inline skates. Vanaf 10.00 uur reed eerst de jeugd het prikslee-parcours op de combibaan aan het Paddegat. Thirsa Grootendorst had met 49,81 seconden de snelste tijd. “Maar belangrijker, iedereen had het grootste plezier”, meent de club. Alle deelnemers beklommen naderhand het erepodium en ontvingen uit de handen van voorzitter Jeroen van der Vliet het eremetaal.

In de middag waren de senioren aan de beurt, die een iets langere afstand reden, namelijk twee bochten. De armspieren deden zich daarom onder de deelnemers flink voelen. Bij de dames is Claudia van Harskamp de kampioen en bij de heren bleek Willem Benschop de sterkste.

Traditie

Na een geslaagde dag vraagt de club zich af of er niet een nieuwe traditie is geboren. Ze willen het jaarlijks op Koningsdag of Hemelvaartsdag laten terugkeren. “Dat lijkt de IJsclub-vrijwilligers een prima idee, en wellicht kan het wel op het ijs in de winter, dat zou helemaal top zijn”, aldus de club.