Sportieve boskopers gaan de strijd aan met buurt-tegen-buurt beachvolleybaltoernooi

Sport
Beachvolleybal ziet er spectaculair uit. Boskopers kunnen de strijd aangaan.
Beachvolleybal ziet er spectaculair uit. Boskopers kunnen de strijd aangaan. (Foto: Annemarie ten Kate fotografie)

BOSKOOP - Sportieve Boskopers gaan op dinsdag 21 juni tijdens het zogeheten Postcodetoernooi uitmaken welke buurt het best kan beachvolleyballen. Althans, als het aan de Boskoopse initiator Hanno van der Loo ligt. De inschrijving voor dit toernooi, een onderdeel van de feestweek ter gelegenheid van 800 jaar Boskoop, is geopend.

Bart van der Spek

“Het is een evenement voor en door alle Boskopers. We willen de sport op een laagdrempelige manier aan de mensen brengen”, vertelt Van der Loo enthousiast. “Het toernooi is puur een sociaal gebeuren. We hopen dat mensen naar hun buren gaan en zeggen: ‘doe jij ook mee aan het beachvolleybaltoernooi?’. Ook door de koppeling met de Boskoopse feestweek. Verder hoop ik dat nog meer mensen geïnteresseerd raken in de sport. Mijn zoon Sam speelt in de Eredivisie en het Nederlands elftal. Op 25 en 26 juni is er een Eredivisietoernooi in Boskoop en ik hoop dat Boskopers dan ook komen.” 

Professionele centercourt

Het toernooi heeft plaats op het professionele centercourt, dat ter gelegenheid van het eredivisietoernooi wordt aangelegd op het parkeerterrein aan de Parklaan. Boskopers kunnen zich inschrijven met gemengde teams, bestaande uit minimaal 4 en maximaal 8 spelers, van wie er steeds 4 (2 mannen, 2 vrouwen) in het veld staan. Indraaien is toegestaan. De aanvang is 18.00 uur en het einde rond 21.30 uur. “We hopen dat 15 tot 20 teams op een mooie zomeravond tegen elkaar spelen. Dat komt neer op minimaal 60 en maximaal 160 deelnemers”, vervolgt Van der Loo.

Voor elke eerste letter van de Boskoopse postcodes kan er één team deelnemen. Voorbeeld: de letter A komt als eerste voor in de postcodes van bewoners van Buxushof, Goudse Rijweg, Halve Raak, Insteek en Koetsveld. Zij kunnen dus samen een team vormen.

‘Het toernooi is puur een sociaal gebeuren’ - Hanno van der Loo

Aanmelden

De aanvoerder kan zijn of haar team per e-mail aanmelden via postcodetoernooi@gmail.com onder vermelding van zijn/haar telefoonnummer en de namen en adressen (inclusief postcode) van de teamleden. “Stuur bij inschrijving bij voorkeur een teamfoto mee (niet verplicht, maar wel leuk), zodat we deze op Facebook kunnen plaatsen.” De organisatie verwerkt de inschrijvingen op volgorde van binnenkomst. Bij meerdere inschrijvingen per eerste letter worden de later inschrijvende teams op een wachtlijst geplaatst.

Kosten

De kosten voor deelname aan het toernooi plus twee Boskoop 800 consumptiemunten bedragen 10 euro per persoon. Het toernooi gaat bij alle weersomstandigheden door, behalve bij onweer. Interesse om mee te doen? inschrijven is mogelijk en volg de Facebookpagina @BeachvolleybalweekBoskoop om op de hoogte te blijven van alle updates. Hier kunnen geïnteresseerden ook een oproep doen aan buurtgenoten om een team te vormen.

Hanno van der Loo is de initiator.