Alphenaren spelen finale ONK Poker

Sport
Alex van der Linden is een van de kanshebbers.
Alex van der Linden is een van de kanshebbers. (Foto: archief Alex van der Linden)

ALPHEN - Het is Sander Barendse, Alex van der Linden, Bianca van der Linden en Roderick Paling uit Alphen aan den Rijn gelukt om de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker te bereiken. Dat betekent dat zij van de ruim 27.000 deelnemers bij de beste 250 pokerspelers van 2021/2022 horen en nog steeds in de race zijn om de nieuwe pokerkampioen van Nederland te worden.

De finale van het ONK Poker is in de evenementenlocatie Hart van Holland in Nijkerk. Hier beginnen de 250 finalisten op zaterdag 9 juli, verdeeld over 2 startmomenten, aan hun finale. Als zij na ongeveer 5,5 uur spelen nog pokerchips in hun bezit hebben, keren zij op zondag 10 juli terug om uit te maken wie de nieuwe Nederlandse pokerkampioen is.

Het afgelopen jaar hebben liefhebbers van het spelletje poker de kans gehad om zich middels lokale of online pokertoernooien te kwalificeren voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). “Het ONK Poker is in 2015 ontstaan, omdat er geen laagdrempelig aanbod was in Nederland voor de beginnende en recreatieve pokerspeler”, laat woordvoerder Thomas Smedema weten. “Bij het ONK Poker kan iedereen (18+) voor een klein bedrag meedoen aan een professioneel pokertoernooi. Deelnemers spelen mee voor het plezier en de gezelligheid. Er kan geen geld worden gewonnen, maar wel een trofee en natuurlijk een plek in de landelijke finale.”

“De finale van het ONK Poker wordt gezien als één van de mooiste pokertoernooien waar je in Nederland aan mee kunt doen”, vervolgt Smedema. “Het bereiken van de finale voelt voor veel spelers dan ook al als een echte overwinning. De finale winnen is natuurlijk het ultieme doel.”

De finale is op beide dagen vanaf 13.00 uur live te volgen zijn op onkpoker.nl/live. De stream is voorzien van commentaar, een kijkers-chat, interviews met finalisten en prijsvragen. Je kunt nu voor het eerst vanuit huis meekijken met de kaarten van de spelers aan de ‘TV Tafel’.