Wielrenner Roy Hoogendoorn ook goed in nationale titelstrijd

Sport
Roy Hoogendoorn doet goede zaken.
Roy Hoogendoorn doet goede zaken. (Foto: aangeleverd Ton van Wieringen)

BOSKOOP - Wielrenner Roy Hoogendoorn uit Boskoop is al geruime tijd in vorm. Hij won dit jaar reeds vier nationale wedstrijden, presteerde goed in klassiekers van meer dan 150 kilometer en heeft de leiding in het Brabantse Kempen Klassement.

Ook het Nederlands Kampioenschap voor beloften onder 23 jaar op de Drentse VAM-berg bracht hij tot een goed einde met een 7de plaats. “Hier ben ik erg blij mee”, aldus de student farmacie. “Achter een kopgroep van vijf renners werd ik in de stromende regen tweede in de eindsprint van het peloton. De 18 beklimmingen gingen me goed af.” Hoogendoorn behaalde overwinningen in Herxen, Wageningen, Nijkerk en Hapert. Zijn aantal top tienplaatsen ligt rond de twintig. Na deze successen hoopt Hoogendoorn op een contract bij een semiprofessionele continentale ploeg. 

Onlangs interviewde deze krant hem. Over zijn drive zei hij: “Als ik iets doe, wil ik het goed doen en er zoveel mogelijk uithalen. Natuurlijk wil ik prestaties neerzetten, maar ik wil ook plezier hebben.”