Lizzy de Greef wint tennistoernooi

Lizzy de Greef heeft het eremetaal te pakken.
Lizzy de Greef heeft het eremetaal te pakken. (Foto: Aangeleverd Els de Greef)

ALPHEN - De 17-jarige rolstoeltennisser Lizzy de Greef uit Alphen aan den Rijn heeft onlangs een toernooi gewonnen. De Greef speelde in Sardinië op het Alghero Open 1 Futures. Dit is een ITF Futures Series. Ze staat op plek 46 op de wereldranglijst van de dames rolstoeltennis en eerste op de wereldranglijst van de junioren meisjes.

In de eerste twee rondes had ze een bye en hoefde ze niet te spelen. Daarna kwam ze uit tegen haar landgenote Jinte Bos (87ste). Deze wedstrijd won De Greef met 6-3 6-3. In de halve finale nam ze het op tegen Maayan Zikri (32ste ). Ook deze wedstrijd wist ze te winnen met 6-2 6-4. De finale mocht ze spelen tegen Britta Wend (27ste). Ook deze won de tennisser met 6-4 6-0. De titel is haar eerste titel op seniorenniveau in het enkelspel.

In de dubbel speelde ze samen met haar landgenote Jinte Bos. De eerste ronde hadden ze een bye. Daarna speelden ze tegen twee Italiaanse speelsters en wonnen ze met 6-0 6-1. De finale speelde beide Nederlanders tegen Maayan Zikri en Britta Wend. Deze wisten zij ook te winnen met 6-2 6-2.

In het dagelijks leven maakt De Greef gebruik van een beenprothese of een rolstoel om zich voort te bewegen. “Ik had bij mijn geboorte een klompvoetje”, legde ze eerder aan deze krant uit. “Toen ik 11 jaar oud was, werd er besloten om ook mijn onderbeen te amputeren. Na die operatie merkte ik dat ik veel meer kon en ging er letterlijk een nieuwe wereld voor mij open.” De Greef ontdekte rolstoeltennis en was op slag verliefd op de sport.