Lizzy de Greef bereikt finale Belgian Open

Sport
Lizzy de Greef is tweede geworden op de Belgian Open.
Lizzy de Greef is tweede geworden op de Belgian Open. (Foto: Archief)

ALPHEN - De 18-jarige rolstoeltennisser Lizzy de Greef uit Alphen aan den Rijn is tweede geworden op haar eerste ITF1-toernooi. De Greef speelde de Belgian Open. Dat toernooi is sterk bezet.

“Ik heb een geweldige week gehad op de Belgian Open. Dit is een hoger toernooi dan ik normaal speel”, schrijft De Greef op Instagram. “Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Ik ben heel blij met mijn resultaten van de afgelopen week en hoop dit door te kunnen zetten op mijn volgende toernooien.”

De Greef mag als enige Nederlandse rolstoeltennisster deelnemen in de categorie Junioren van de US Open. Het is de eerste keer dat die categorie bestaat op een Grand Slam-toernooi. Haar wedstrijden zijn van 8 tot 10 september.

Beenprothese

In het dagelijks leven maakt De Greef gebruik van een beenprothese of een rolstoel om zich voort te bewegen. “Ik had bij mijn geboorte een klompvoetje”, legde ze eerder aan deze krant uit. “Toen ik 11 jaar oud was, werd er besloten om ook mijn onderbeen te amputeren. Na die operatie merkte ik dat ik veel meer kon en ging er letterlijk een nieuwe wereld voor mij open.” De Greef ontdekte rolstoeltennis en was op slag verliefd.