Promotie voor wielrenner Hoogendoorn

Sport
Roy met bril in groene leiderstrui.
Roy met bril in groene leiderstrui. (Foto: Ton van Wieringen)

BOSKOOP - Wielrenner Roy Hoogendoorn (21) uit Boskoop blijft winnen. De teller staat momenteel op negen inclusief de eerste plaatsen in het Kempen Klassement en het Veluweklassement. Het meest aansprekend was onlangs zijn overwinning in de Belgische Ronde van Oost-Vlaanderen die vijf etappes telde. In alle vijf ritten behaalde student farmacie Hoogendoorn een top tien klassering. 

“Ik wilde daar perse een hoofdrol spelen omdat deze Ronde voor beloften tot 23 jaar een belangrijke wedstrijd is met vijf nationaliteiten aan start”, aldus Hoogendoorn. “Het lukte me steeds om in de voorhoede te blijven. Ik hield er goede benen aan over.” Enige dagen later immers schreef Roy de Nacht van ‘s-Gravendeel op zijn naam waar hij Gouwenaar Remco Schouten (tweede) in de sprint versloeg.

Prestaties

Hoogendoorns prestaties bleven niet onopgemerkt. Van het Noord-Brabantse clubteam Willebrord Wil Vooruit promoveert hij in januari naar het continentale team Metec-Solarwatt. Met een startbewijs als B-prof gaat Hoogendoorn dan semiprofessioneel aan de slag in belangrijke (buitenlandse) wedstrijden. “Mijn keuze ging naar Metec-Solarwatt vanwege de professionele uitstraling, goed materiaal, een vakkundige omkadering en een mooi wedstrijdprogramma”, laat de Boskoper weten. “Het gevoel bij deze ploeg was meteen goed. Ik hoop ook in 2023 weer stappen te kunnen maken.”