Team Ron de Rijk wint beachvolleybaltoernooi

Sport
Blije gezichten na de overwinning.
Blije gezichten na de overwinning. (Foto: Aangeleverd Marcel van der bruggen)

LEIMUIDEN - Na 2 jaar afwezigheid heeft op zondag 28 augustus een beachvolleybaltoernooi in Leimuiden plaatsgehad. Met drie nieuwe organisatoren: Michiel Molenaar, Guido Stokman, Rick van der Zee en de oude garde Anita, Evelien, Jeroen en Marcel, liepen de voorbereidingen goed. “Er was veel animo wat bleek uit de deelnemers, sponsoren en vrijwilligers.”

Onder het toeziend oog van burgermeester Astrid Heijstee-Bolt begonnen om 10.00 uur de teams. De burgemeester zei toe volgend jaar het team van de Vlamwakers (de brandweer) te komen versterken.

In drie poules werd gestreden: de A, B en C-poule, in de A poule aanzienlijk fanatieker dan de C poule. Om 17.00 uur was in de A poule een zinderende finale: na 20 minuten was het een gelijke stand, het beslissende punt. Boelen mocht serveren, maar team Ron de Rijk maakte het af. “De spanning droop tijdens de finale af van alle gezichten, maar het publiek genoot van een prachtige wedstrijd”, aldus de organisatoren.

De organisatie kijkt naar eigen zeggen terug op een mooie dag. “Veel publieke belangstelling, prachtig droog weer, maar vooral dat veel Leimuidenaren de weg weer vonden naar het dorpsplein.”

De uitslag:

Poule A

Ron de Rijk

Boelen

Veld 20

Lambal & de Imela’s

De Plofkoppen

Poule B

Bij Rene

Zandhappers

De Knallers van Van Berkel

Boom

Ons Bord

Feif.nl

Damoklus

Poule C

De Vlamwakers

De Bouwers

The O team

Spaargaren

De meiden van Drechtland

Havi

Autobedrijf van Haaster