ARC wint eerste wedstrijd op nieuwe veld overtuigend met 4-1

Sport
ARC heeft een prima eerste resultaat geboekt op eigen veld.
ARC heeft een prima eerste resultaat geboekt op eigen veld. (Foto: ARC / Saskia de West-Berk)

ALPHEN - De eerste officiële wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld is op zaterdag 3 september door ARC 1 op overtuigende wijze met 4-1 gewonnen tegen ‘angstgegner’ FC ’s-Gravenzande. Voordat de wedstrijd begon was er een minuut stilte vanwege het overlijden van Cees Bogaard.

Het was op Zegersloot de 10de officiële wedstrijd tussen beide verenigingen. Van de eerste 9 had ARC 1 er slechts een gewonnen en vorig seizoen trok de ploeg uit Westland tot tweemaal toe aan het langste eind. Het begin was van ARC-zijde niet overtuigend. Linkervleugelverdediger Lars van IJzendoorn had het bijzonder lastig met zijn directe tegenstander. De gasten kregen een paar mogelijkheden en een grote kans in de zestien. Een perfecte sliding van Tjerk Ligtvoet zorgde ervoor dat FC ’s-Gravenzande niet aan de leiding kwam.

Raak

ARC kwam in het eerste halfuur niet verder dan kleine kansjes. De grootste mogelijkheid was voor Luuk Samson, die een door Yassin Kaabouni teruggelegde bal geblokt zag. Na 33 minuten was het wel raak. Na een hoekschop werd er door de FC ’s-Gravenzande uitverdedigd en de bal kwam voor de voeten van Pepijn Kooij die van ruim 20 meter doeltreffend uithaalde. Kort daarna was er weer een hoekschop voor ARC. Luuk Samsom plaatste de bal op het hoofd van Yassin Kaabouni die doorkopte en Arjan Ouwendijk rondde prachtig af. Die marge van twee duurde maar kort. Een fout in de opbouw werd door de gasten genadeloos afgestraft. Vanaf de aftrap herstelde ARC de marge weer naar twee. Een sublieme pass vanuit het middenveld van Luuk Samsom kwam bij Yassin Kaabouni die feilloos afrondde. Met die 3-1 stand gingen de ploegen rusten.

Bij ARC stond het verdedigend als een huis

Jacht

In het tweede bedrijf ging FC ’s-Gravenzande op jacht naar de aansluitingstreffer. Bij ARC stond het verdedigend als een huis en kansen kwamen er nauwelijks voor de bezoekers. In minuut 53 gooide ARC de wedstrijd op slot. Op het middenveld zette Boyd Baatje, die geweldig inviel voor de geblesseerd geraakte Jordi Tuithof, een geweldig blok. Pepijn Kooij stoomde alleen richting strafschopgebied en had twee opties. Een pass naar de volledig vrijstaande Yassin Kaabouni of zelf een poging wagen. Dat laatste deed hij en hij schoot de bal feilloos in de korte hoek.

Het bleef dus bij 4-1 en dat was dik verdiend

Katachtige reflex

In het laatste halfuur probeerde FC ’s-Gravenzande het wel, maar kon het niets meer uitrichten. ARC was nog het dichtste bij een goal. Man of the Match Luuk Samson zag net over middenlijn doelman Jouvenaar voor zijn doel staan. Hij waagde het vanaf ruim 40 meter te schieten. Met een katachtige reflex voorkwam de Westlandse doelman de 5-1. Het bleef dus bij een 4-1 overwinning en dat was zonder enige twijfel dik verdiend.

Blije gezichten

Na afloop waren er blije gezichten bij alles en iedereen die ARC een warm hart toedraagt. Aanvoerder Derek Prins had echter op deze prachtige middag een ding gemist: langs de lijn was het niet overdreven druk. Stonden er in de beslissingswedstrijden aan het eind van vorig seizoen de supporters in grote getale langs de lijn. Zaterdag viel het hem tegen. Waren de mensen naar het strand of naar de Formule 1? In elk geval hebben de thuisblijvers wat gemist en Derek en heel ARC hoopt dat bij de volgende wedstrijden de supporters weer met meer aanwezig zijn.

Dit verslag is aangeleverd door Nick Bouman.