Tijd voor Vitaliteit: maak kennis met sporten

Sport
Tafeltennissen is een sport die je kunt beoefenen. Misschien word je net zo goed als André Vrees.
Tafeltennissen is een sport die je kunt beoefenen. Misschien word je net zo goed als André Vrees. (Foto: Archief)

ALPHEN - Een nieuwe sport uitproberen voor een minimaal bedrag? Dat kan in september en oktober met Tijd voor Vitaliteit. Een vijftal samenwerkende sportverenigingen biedt een sportprogramma waarbij 50-plussers uit Alphen aan den Rijn kennis kunnen maken met vijf verschillende sporten.

Deelnemers hebben voor het minimale bedrag vanaf 5 euro per les de keuze uit golf, jeu de boules, tennis, tafeltennis of Squash57. De periode om kennis te maken met een van de sporten varieert tussen de zes en twintig lessen. Tijd voor Vitaliteit is al een aantal jaar heel succesvol. De deelnemende sportverenigingen ATTC, Golfclub Zeegersloot, ATC Tean, squash Alphen en ACP Les Pointers bieden voorafgaand aan de lessenreeks eerst een intake bij een fysiotherapeut . Dit gebeurt bij fysiotherapie van den Berg waarbij eventuele blessures kunnen worden besproken.

Fit blijven

“Natuurlijk weet iedereen hoe belangrijk (en fijn) het is om actief in beweging te blijven, zeker wanneer je een jaartje ouder bent. Maar soms gooien blessures roet in het eten of is de drempel simpelweg te hoog. Dan is een steuntje in de rug prettig. Tijd Voor Vitaliteit biedt u samen met sportverenigingen uit Alphen aan den Rijn de kans om op een rustige manier en in groepsverband kennis te maken met vijf verschillende sporten”, aldus de organisatie.

“De ervaring van de initiatiefnemers leert dat een groot deel van de deelnemers uiteindelijk lid wordt van een vereniging. Maar dat is niet het hoofddoel. Dat is namelijk om senioren te laten (her)ontdekken wat sport met je doet. Het aanbod bestaat uit vijf hele diverse sporten waardoor er voor ieder wat wils tussen zit.”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: www.alphenvitaal.nl/tijd-voor-vitaliteit.