ARC speelt matig, maar boekt nipte overwinning op Spijkenisse: 0-1

ARC heeft een kleine overwinning geboekt en staat nu tweede.
ARC heeft een kleine overwinning geboekt en staat nu tweede. (Foto: ARC)

SPIJKENISSE/ALPHEN - Niet je beste wedstrijd spelen en toch winnen. Dat lukte ARC met zaterdag 10 september in Spijkenisse en dus gingen er drie punten mee de bus in. De 0-1 viel in de 70ste minuut.

In de eerste helft kwam Spijkenisse iets beter uit de startblokken dan de ploeg van Mark Evers, waarin Huib Oversloot de voorkeur had gekregen boven Lars van IJzendoorn en waar Hans Haverkamp voor de 350ste keer als verzorger op de bank zat. Verder was de basis gelijk aan vorige week. Naar mate de eerste verstreek kwamen er kansen voor ARC. De grootste was voor Yassin Kaabouni. Het was Pepijn Kooij die een vlammend schot losliet wat ternauwernood werd gekeerd door Spijkenissedoelman Ragib Ozrak. De bal kwam op vijf meter van het doel voor de voeten van Yassin Kaabouni die jammerlijk faalde en naast schoot. Ook Pepijn Kooij kreeg een goede kans, maar zijn schot ging rakelings over. Een 0-0 ruststand derhalve.

Nieuwe energie

In het tweede bedrijf kwam Boyd Baatje voor Matthijs de Oude. Hij bracht nieuwe energie, maar ook in die tweede helft was het steeds de Spijkenisse doelman die met kunst en vliegwerk zijn doel schoon hield en zo opteerde voor de titel ‘Man of The match’. In de 70ste minuut viel de beslissing en moest hij toch de bal uit het net halen. Voetballers dromen vaak van het snoeihard schieten van een bal die in de kruising verdwijnt. Voor Spijkenisse invaller Allessandro Fransozo wordt dit een nachtmerrie, want na een strakke voorzet van Yassin Kaabouni was hij het die ‘schitterend’ zijn eigen doelman passeerde.

In het laatste kwartier kwamen Neal Arnoldus, Milan Kuijper, Timo de Graaf en Lars van IJzendoorn in het veld en zette Spijkenisse aan. ARC had het lastig en verdedigde stug. Eenmaal was dat laks en zag iedereen die ARC een warm hart toedraagt een Spijkenisse aanvaller de 1-1 binnenkoppen. De grensrechter had echter terecht buitenspel geconstateerd. Daarna hield de verdediging stand en zo trok ARC de winst over de streep.

Blij

Trainer Mark Evers was na afloop over de eerste zestig minuten redelijk tevreden, maar zei dat wanneer je de kansen niet maakt je het over jezelf afroept dat een tegenstander nog langszij komt en vond dat ARC niet de energie had geleverd die het normaal doet. Maar was natuurlijk blij met de winst.

Na die wedstrijd staat ARC met zeven punten op plek twee. Volgende week komt Smitshoek op bezoek en daar kijken we na al naar uit.

Dit verslag is aangeleverd door Nick Bouman.