Voldoende voor wielrenner Roy

Sport
Ondanks alle tegenvallers kon Roy Hoogendoorn zich wel meten met het niveau van de internationale profs.
Ondanks alle tegenvallers kon Roy Hoogendoorn zich wel meten met het niveau van de internationale profs. (Foto: Ton van Wieringen)

BOSKOOP/TSJECHIË - Er zat van alles tegen, maar toch kijkt Roy Hoogendoorn tevreden terug op de vierdaagse Ronde van Zuid-Bohemen in Tsjechië. Want met een vierde plaats in de eerste etappe bewees de Boskoper dat hij niet onder hoefde te doen voor de A-profs en de B-profs uit achttien landen.

Niveau

“Dat viel me mee”, aldus Hoogendoorn. “Vooraf dacht ik dat ik nog niet het niveau had van die mannen. Dit geeft mij zelfvertrouwen voor 2023 wanneer ik debuteer als renner van de continentale ploeg Metec-Solarwatt.” Het busje waarmee Hoogendoorn en zijn teamgenoten van Willebrord Wil Vooruit naar Zuid-Bohemen reisde, kreeg motorpech. Waardoor op tijd starten onzeker werd. Dit lukte tenslotte toch, maar zorgde wel voor stress.

Tegenvaller

Ook de inleidende, korte tijdrit verliep niet positief voor de Boskoper. “Het regende”, laat hij weten. “Dus ik durfde niet vol gas te gaan. Daarom viel mijn tijd tegen en speelde ik niet meer mee in de algemeen klassement. Een tegenvaller. In de tweede etappe moest Hoogendoorn een vrijwel zekere podiumplaats prijsgeven toen een concurrent de helft van de spaken uit mijn wiel reed. Ik kon die dag met de besten mee en ook het klimmen ging me goed af”, aldus Roy.