Avanti viert jubileum met toertocht

Sport
Het belooft een feestelijk weekend te worden.
Het belooft een feestelijk weekend te worden. (Foto: Arjan de Graaf)

ALPHEN - Wieler Vereniging Avanti en Fiets Toer Club Avanti uit Alphen bestaan 60 jaar. FTC Avanti houdt op zaterdag en zondag 8 en 9 oktober de achtkernentoertocht langs de acht kernen van de gemeente Alphen. Op beide dagen kan van 09.00 uur tot 11.00 uur worden gestart vanuit het clubhuis aan de Amerikalaan. De afstanden bedragen 30, 60 of 90 km.

De wielerclub heeft op dezelfde dagen een uitgebreid, nationaal programma te bieden met wedstrijden voor alle categorieën, van jeugd tot eliterenners. Uiteraard op het wielerparcours langs de N11. Racefietsbezitters zonder wedstrijdlicentie kunnen deelnemen in de funklasse. Kinderen kunnen op gewone fietsen meedoen aan de dikke banden race. Meer informatie op: https://www.wvavanti.nl/2022/09/18/jubileumweekend-wv-avanti-60-jaar-informatie/ .

Derny-spektakel

Het derny-spektakel - op 9 oktober om 12.00 uur - geldt als hoogtepunt van het koersweekend. Oud-Avanti voorzitter Hans van Klaveren is er in geslaagd om bekende gangmakers en renners naar Alphen te halen. Nick van der Lijke uit Zevenhuizen, gegangmaakt door zijn schoonvader Ron Zijlaard, behoort tot de favorieten net als Brabander Jasper Haest en Boskoper Frits van Gemeren die achter de motor van ex-wereldkampioen Rene Kos. Gangmaker Willem Fack uit Wilnis ‘trekt’ Ocko Geserick. Peter van Dijk uit Nieuwkoop behoort eveneens tot de deelnemers die een race rijden van 30 minuten. Twee Belgische combinaties maken het rennersveld van veertien koppels compleet.