Beau Snellink in actie op de 5 kilometer.
Beau Snellink in actie op de 5 kilometer. (Foto: Aangeleverd Annette Snellink)

Beau Snellink debuteert met brons op 5 kilometer tijdens World Cup

Sport

NOORDEN - Beau Snellink heeft zijn individuele World Cup-debuut opgeluisterd met een bronzen medaille op de 5000 meter. Op het zware ijs in Stavanger (Noorwegen) hoefde de 21-jarige Noordenaar alleen Patrick Roest en Davide Ghiotto voor zich te dulden. “Ik kan hier heel tevreden mee zijn.”

Snellink, die vrijdag 11 november dit jaar samen met Roest en Marcel Bosker zilver won op de Team Pursuit, toonde zaterdag 12 november andermaal aan goed uit de zomer te zijn gekomen. In de derde rit noteerde de jongeling van Team Jumbo-Visma een tijd van 6.22,28, waarmee hij lange tijd aan de leiding ging. In de laatste twee ritten doken alleen Ghiotto (6.21,51) en Roest (6.20,56) er nog onderdoor. “Het scheelde zeker niet veel”, doelde Snellink op het verschil met zijn collega’s.

Medailles

“Je zag dat iedereen moeite had met de laatste paar rondes, terwijl ik hem zelf aardig kon doortrekken. Ik had goede benen en kon blijven gaan. Al met al was het een heel mooi ritje”, aldus Snellink, die de Noor Sander Eitrem eerder op de dag 6.18 zag rijden. “Toen ik mijn tijd zag, had ik nooit verwacht dat het genoeg zou zijn voor een medaille. Tijdens het uitfietsen zat mijn hartslag volgens mij even hoog als de gasten die aan het rijden waren. Ik wilde zó graag een medaille.”

Die medaille kwam er, al was dat voor Snellink allesbehalve vanzelfsprekend. De afgelopen nacht twijfelde hij zelfs even of hij wel goed genoeg zou zijn voor de A-groep. “Ik hoopte vooral niet bij de laatste vier te eindigen, want dan zou ik degraderen naar de B-groep. Over een week wil ik in Thialf heel graag in de A-groep rijden. Daar heb ik vandaag voor geknokt. Ik weet nu een beetje wat er mogelijk is in dit veld en hoop mezelf de komende weken door te ontwikkelen.”

Afgelopen zaterdag kwam Snellink in Thialf in actie op de 5000 kilometer en liep net een podiumplaats mis. Met een tijd van 6:11 kwam hij uit op de vierde plek achter Roest, Eitrem en Engebråten.

Ouders

Met zilver op de Team Pursuit en brons op de 5 kilometer kan Snellink terugkijken op een succesvolle deelname. Dat zijn ouders erbij waren, maakte het extra speciaal voor hem. “Ze zeiden tegen mij: ‘Beau, vind je het leuk als we meegaan?’ Ik vind het heel leuk als ze erbij zijn en mij kunnen zien rijden. Ze reizen eigenlijk altijd met me mee, maar sinds corona was dat lange tijd niet mogelijk. Ik vind het fantastisch dat ze mij twee medailles hebben zien pakken.”

Volgende World Cup

Ook schaatsvereniging NINO uit Nieuwkoop, waar Snellink ooit begon als schaatser, is ontzettend trots op hem en wenst hem veel succes bij de volgende ritten. De volgende World Cup wordt namelijk gereden in Galgary. Op 10 december staat de 5 kilometer op het programma en op 17 december heeft de strijd om de 10 kilometer plaats. Snellink zegt er enorm veel zin in te hebben.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Bijeenkomsten over aanleggen zonnevelden Nieuws 30 nov, 10:11
Afbeelding
Gratis parkeren in centrum een feit Politiek 30 nov, 09:51
Afbeelding
Meld je aan voor Gluren bij de Buren Nieuws 30 nov, 09:44
Afbeelding
Boskoper Mels Verweij: ‘Plezier van vuurwerk terugbrengen’ Nieuws 29 nov, 14:31
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Slotfeest Boskoop800: ‘dit wil je niet missen!’ Cultuur 29 nov, 09:31
Afbeelding
Lokaal shoppen centraal op Warm Winter Market Nieuws 28 nov, 16:25
Afbeelding
Alice Bakkers boekenstapel uitgebreid Cultuur 28 nov, 16:17
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
ARC 1 doet goede zaken met 2-1 thuisoverwinning op WNC Sport 28 nov, 14:51
Afbeelding
ValOpShop komt naar het Sportpad Nieuws 28 nov, 11:33
Afbeelding
Steun gemeente K&B door hoge belastingen Politiek 28 nov, 11:17
Afbeelding
Hobbybrouwer Patrick Vuurens brouwt echte Alphense biertjes Nieuws 28 nov, 10:51
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief