Op de mooist mogelijke manier heeft de Alphense karter Levi Hendriks onlangs zijn seizoen afgesloten.
Op de mooist mogelijke manier heeft de Alphense karter Levi Hendriks onlangs zijn seizoen afgesloten. (Foto: credit RaceXpress.nl)

Alphens Karttalent Levi Hendriks pakt eerste titel: kampioen Kart4Fun

Sport

BERGHEM/ALPHEN – Op de mooist mogelijke manier heeft de Alphense karter Levi Hendriks onlangs zijn seizoen afgesloten. Op het circuit van Berghem (Noord-Brabant) pakte hij de titel in de Micro Max-klasse van het Kart4Fun-kampioenschap. De tienjarige coureur deed dat in stijl door in de drie races op de respectievelijk eerste, eerste en tweede plaats te eindigen. Hij greep daarmee de dagoverwinning, maar nog belangrijker dus: Levi is kampioen!

“Het ging heel goed. In de training, kwalificatie, en race één en twee was ik eerste en in race drie was ik tweede”, blikt Levi terug met een brede lach op zijn gezicht. “Dat ik race drie niet won, kwam omdat iemand de bocht in kwam zetten en mij raakte. Toen vloog ik de lucht in en spinde ik. Daarna lag ik derde en ben ik terug naar twee gereden. Zo ben ik gefinisht.”

Daarmee had de talentvolle rijder van topteam Redeker Motorsports meteen een heldere samenvatting gegeven van de meest enerverende race van de dag. Natuurlijk waren de eerste en tweede race qua resultaat mooier omdat hij die had gewonnen, maar in de derde race had hij dus toch nog een indrukwekkende tweede plaats uit het vuur gesleept. Het toonde Levi’s vechtersmentaliteit, een mentaliteit die coureurs doorgaans heel ver brengt.

Heel vet

“Nu ben ik kampioen. Heel vet. Het is mijn eerste kampioenschap dat ik heb gewonnen. Dat is heel fijn.” Echt moeilijk was het niet meer voor Levi. Wat heet. “Ik stond vandaag voor het begin van de races 44 punten voor op de nummer twee. Ik hoefde eigenlijk alleen maar finishen. Maar ik wilde er natuurlijk wel voor vechten. Ik wou heel graag winnen.”

Dat resulteerde dus in twee overwinningen. In totaal won hij er dit seizoen vier. Een bewijs dat Levi steeds sneller, steeds beter is, met als ultieme resultaat het kampioenschap natuurlijk. Bovendien deed hij dit seizoen ook de nodige ervaring op, want hij kwam ook uit in het NK, het hoogste niveau in Nederland.

‘Ik oefen bijna elke woensdag op deze kartbaan’

Tegenstanders

“Toch doe ik mee bij Kart4Fun, omdat het leuk is. Bij het NK moet je nog meer op kracht rijden. Hier kan ik goed meer ervaring opdoen tegen goede tegenstanders.” Dat hij in Berghem zo snel was, hoefde niet echt te verbazen. “Ik oefen bijna elke woensdag op deze kartbaan. Dit is ook mijn favoriete baan omdat ik er zo snel ben. En ik vind hem heel leuk.”

Ook volgend jaar staat Levi weer aan de start tijdens Kart4Fun. “Ik ga er weer voor, maar dan in de Minimax. Ik heb al eens met die kart geoefend. Je gaat er sneller mee door de bochten. Daardoor kan ik nu ook in de Micromax sneller door de bochten. Ik vind mijn Micromax ook heel fijn rijden, maar ik wil graag naar de Minimax-klasse. Dat is weer een stapje hoger.”

In 2023 gaat Levi ook in de Minimax-klasse het NK en Kart4Fun rijden. “Dat wordt weer heel druk, maar ook superleuk. Ik kijk ernaar uit!” Levi bedankt zijn ouders, Pierre Redeker en het hele team. “Zonder hen was het niet gelukt!”

Levi bedankt zijn team.
Afbeelding
Tijdelijk minder publieke laadpalen voor auto's beschikbaar Nieuws 31 jan, 15:29
Afbeelding
Dana maakt mensen mooier op Wereldkankerdag Nieuws 31 jan, 14:22
Afbeelding
Deze sporters en verenigingen zijn genomineerd voor het Alphense Sportgala Sport 31 jan, 11:23
Afbeelding
'Mijn oproep: wandelschoenen aan voor Oekraïne' Nieuws 31 jan, 10:58
Afbeelding
Gemeente Alphen pakt armoede aan Politiek 30 jan, 16:02
Afbeelding
Dit gebeurde er de afgelopen dagen: nieuws uit Nieuwkoop Nieuws 30 jan, 15:10
Afbeelding
Maxime Takken wint NK Veldrijden Sport 30 jan, 14:33
Afbeelding
Bouw Brede School in Benthuizen begint bijna: in april eerste heipaal in de grond Nieuws 30 jan, 14:01
Afbeelding
Calimero's bij Groene Hart Koerier Nieuws 30 jan, 13:21
Afbeelding
Hendrik Groen komt naar Theater Castellum Cultuur 30 jan, 11:04
Afbeelding
Pieter Sneeuw ontvangt een lintje Nieuws 30 jan, 09:11
Afbeelding
Swaenswijk: talkshow, muziek, lezing en maaltijd Cultuur 27 jan, 16:11
Afbeelding
Gemeente Alphen: Fietssnelweg langs de Rijndijk-oost een stap verder Nieuws 27 jan, 08:35
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.