AZC Synchroonzwemsters zijn kampioen

Sport
Alle deelnemende sporters van AZC Synchroon - NK Senioren en Masters 2023
Alle deelnemende sporters van AZC Synchroon - NK Senioren en Masters 2023 (Foto: AZC Alphen)

ALPHEN - Afgelopen weekend deden maar liefst 28 dames van AZC Synchroon mee aan de Nederlands Kampioenschappen Senioren en Masters in Zwolle. Op twee onderdelen is er goud behaald en daarnaast neemt de club een bronzen medaille mee naar huis. 

Soliste Melanie Domburg zwom in de leeftijdscategorie 30-39. Haar prachtige uitvoeringen zijn beloond met een derde plaats in het eindklassement.

Het masterduo Joyce Benders en Sanne de Witte is Nederlands kampioen in de leeftijdscategorie 30-39. Met een overtuigend verschil van bijna 2 keer 10 punten op nummer 2 zwom het tweetal de sterren van de hemel. 

Het masterteam in leeftijdscategorie 25 tot 34 (bestaande uit Angeline van Wijk, Bregje Tingen, Denise Gerritsen, Kim Braxhoven, Manon Bouthoorn, Marlinde van den Boogaard, Melanie Domburg, Michelle Abendroth, Robin Deutekom en Sanne Wouters) pakte de jury in met hun nieuwe vrije kür in de finale. De groep neemt met een verschil van 6 punten op nummer 2 de eretitel van landskampioen mee naar huis. 

Tevens zijn er prachtige resultaten geboekt op het NK Senioren (18+). Soliste Vivienne zwom haar prachtige vrije uitvoering naar een zevende plaats. 

Het duet van Fleur Valk, Kate Jutte en Mirjam Jochemsen (res.) eindigde met hun vrolijke vrije kür op een negende plek. Daarnaast zwommen Anne Bloom, Belle Turnhout en Iris Florisson (res.) als jonge talenten (officieel nog geen senior) hun duet naar een veertiende plaats.

Bij het onderdeel ‘teams’ zond AZC Alphen twee groepen in. De einduitslag is een combinatie van de gezwommen punten op zaterdag (technische kür) en de gezwommen punten op zondag (vrije kür).De groep van Ilse Ronner, Isa Turnhout, Janine Rentzenbrink, Jille van Geen, Joyce Benders, Luna Hesselmann, Marielien Jansen, Sanne de Witte en Vivienne van Eenennaam zwom twee prachtige uitvoeringen en is daardoor vierde van Nederland.