Diverse rommelmarkt in Braderie de Bron

Uit
Er is binnenkort een rommelmarkt in Braderie de Bron.
Er is binnenkort een rommelmarkt in Braderie de Bron. (Foto: Aangeleverd Paul Bentvelzen)

ALPHEN - De vrijwilligers van het braderieteam zijn blij om dit jaar weer gewoon een braderie te kunnen organiseren. Vorig jaar was het nog wat onwennig vanwege de recente coronapandemie, nu kan het weer met alles erop en eraan. Er is op 1 april vanaf 9.30 uur in Zalencentrum De Bron aan de Troubadourweg 2  in Alphen een zeer diverse rommelmarkt in verschillende zalen, tevens kleine meubels, brocante en curiosa. Voor de inwendige mens zijn er oliebollen, Vlaardingse ijzerkoekjes, hamburgers, saté en natuurlijk koffie of thee met gebak.

“Het Rad van Fortuin is elk jaar een grote hit”, zegt Paul Bentvelzen, voorzitter van het Braderieteam, trots. “Elk jaar stellen winkeliers en marktkooplui mooie prijzen ter beschikking waardoor we de deelnemers met veel prijzen kunnen verwennen. ’s Morgens hebben we ook extra kinder- en taartenrondes, echt heel leuk weer.” 

‘Onze vrijwilligers maken dit allemaal mogelijk’

Leontine Kakebeke neemt de vrijwilligerscoördinatie op zich: “Onze vrijwilligers maken dit allemaal mogelijk, elk jaar zijn dat er weer zo’n 120! Vaak vragen vrijwilligers om een vaste plek, omdat het dan weer zo gezellig is om met elkaar een dagje tussen de potten en pannen of de kleding te staan om te verkopen.”

Het braderieteam heeft in al de jaren al veel meegemaakt. Onverwachte schatten worden gevonden bij de ingebrachte goederen, of ineens worden er overgebleven winkelpartijen aangeboden. Leontine geeft aan dat alles van tevoren wordt uitgezocht. Daardoor kunnen de bezoekers van de rommelmarkt ook heel gericht zoeken naar bijvoorbeeld kleding of servies. Paul vult aan, dat het ook gewoon heel leuk is om te snuffelen en dat juist door het brede aanbod mensen uit de hele regio naar De Braderie komen, elk jaar weer.

De Braderie is 45 jaar geleden begonnen om geld in te zamelen om zo wat extra’s te kunnen doen in het, toen nieuwe, gebouw De Bron. Nu worden ook maatschappelijke doelen gesteund, waarbij dit jaar een deel van de opbrengst gaat naar: Xenia Huis met een Hart in Leiden voor palliatieve zorg voor jonge mensen (16-40 jaar), Stichting Nieuwe Alphenaren en De Dierenambulance. “Het steunen van goede doelen is voor onze vrijwilligers, de sponsoren en de bezoekers een extra stimulans om er een succes van te maken”, aldus Leontine.

Lees ook: