Markten Alphen aan den Rijn 2023: hier zijn ze en op deze dagen!

Uitgaan
Hier vind je de markten in Alphen aan den Rijn!
Hier vind je de markten in Alphen aan den Rijn! (Foto: Unsplash)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphen is een stad met een bruisende marktcultuur. De weekmarkten zijn één van de vele hoogtepunten van de stad en bieden veel verse producten, ambachtelijke producten en antiek aan. In dit artikel zetten we alle markten van Alphen aan den Rijn op een rij!

Markt Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft 4 verschillende weekmarkten, waarvan de markt op het Thorbeckeplein tweemaal per week plaatsvindt. Op de weekmarkten in Alphen aan den Rijn vind je een breed scala aan producten, waaronder verse groenten en fruit, kleding, bloemen en nog veel meer. De markten in Alphen zijn een belangrijk onderdeel van de lokale cultuur en trekken veel bezoekers. Naast deze wekelijkse markten is er ook een speciale Jaarmarkt in Alphen aan den Rijn, die plaatsvindt op 20 september 2023.

Dit zijn alle markten in de gemeente Alphen aan den Rijn in 2023:

 • Woensdag: markt Thorbeckeplein, Alphen aan den Rijn
 • Donderdag: markt De Costasingel, Hazerswoude-Rijndijk
 • Vrijdag: markt Ambachtsplein, Hazerswoude-Dorp
 • Zaterdag: markt Gouweplein, Boskoop
 • Zaterdag: markt Thorbeckeplein, Alphen aan den Rijn

Markt Thorbeckeplein Alphen aan den rijn

Woensdag van 08:30 tot 16:00 uur | Zaterdag van 08:00 tot 17:00 uur

De weekmarkt op het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn is een populaire bestemming voor locals en toeristen. Deze markt vindt wekelijks plaats op woensdag en zaterdag en biedt een breed scala aan producten, waaronder verse groenten en fruit, vis, vlees, kaas, bloemen, kleding en meer.

De sfeer op de markt is gezellig en levendig, en er zijn altijd interessante koopjes te vinden. Of je nu op zoek bent naar verse ingrediënten voor uw maaltijden of naar unieke cadeaus en souvenirs, de weekmarkt op het Thorbeckeplein is voor iedereen. Het is zeker een bezoek waard!

Tekst gaat door onder de afbeelding.

het thorbeckeplein in alphen aan den rijn
Het Thorbeckeplein in Alphen aan den Rijn. Foto: JoviMedia/John Wiersma

Markt Da Costasingel Hazerswoude-Rijndijk

Donderdag van 10:00 tot 17:00 uur

De wekelijkse markt op de Da Costasingel in Hazerswoude-Rijndijk is een gezellige en levendige markt met veel producten. Elke donderdag kun je hier terecht voor verse groenten en fruit, brood, kaas, vis, bloemen, kleding en meer. De markt biedt een gezellige sfeer waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken terwijl je langs de kraampjes loopt. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het mooie dorp dat Hazerswoude-Rijndijk is.

Markt Ambachtsplein Hazerswoude-Dorp

Vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur

Heb je ooit de markt op het Ambachtsplein in Hazerswoude-Dorp bezocht? Het is een bijzonder aangename markt die elke vrijdag wordt gehouden. Op deze markt vind je talloze kraampjes die een breed scala aan producten aanbieden, variërend van vers fruit en groenten tot bloemen, kleding, sieraden, en zelfs lekkernijen zoals stroopwafels en haring!

De sfeer op deze markt is erg prettig: je kunt op je gemak rondwandelen terwijl je geniet van de lokale cultuur en gezellige gesprekken voeren met de verkopers. Het is de perfecte plek om een uniek cadeautje te vinden of te genieten van een heerlijke hapje.

Markt Gouweplein Boskoop

Zaterdag van 08:00 tot 16:00 uur

Op zoek naar een gezellige markt in Boskoop? Bezoek dan zeker eens de Markt op het Gouweplein! Deze markt vindt iedere zaterdag plaats en heeft veel kraampjes met allerlei producten, van verse groenten en fruit tot bloemen en kleding. Naast de traditionele marktkramen vind je hier ook verschillende foodtrucks waar je kunt genieten van een lekker hapje en drankje. De sfeer is gezellig en ontspannen, en je kunt rustig rondlopen terwijl je geniet van de lokale cultuur en de vriendelijke verkopers.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

markt in boskoop
De markt in Boskoop is erg gezellig! Foto: aangeleverd

Jaarmarkt Alphen aan den Rijn 2023

De Jaarmarkt in Alphen aan den Rijn is een populaire bestemming met meer dan 700 kramen, waar bezoekers van koopjes en activiteiten kunnen genieten. Het evenement trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Van een braderie en foodtrucks tot een vlooienmarkt, er is voor elk wat wils.

Naast de grootste jaarmarkt van Nederland, zijn er op 20 september nog veel meer activiteiten te beleven in Alphen aan den Rijn. Kinderen kunnen hun eigen rommelmarkt organiseren en deelnemen aan workshops, terwijl de kermis de festiviteiten compleet maakt. De markt vindt dit jaar plaats op woensdag 20 september, van 09:00 tot 17:00 uur. Bekijk het artikel hieronder voor alle informatie!

Marktstandplaats aanvragen Alphen aan den Rijn

Wil je een zelf een marktkraam op één van de weekmarkten in de gemeente Alphen aan den Rijn? Dan kun je een marktstandplaats aanvragen. Er zitten wel een aantal voorwaarden en bijzonderheden aan verboden:

 • Inschrijven kan alleen als er een vrije standplaats is gepubliceerd.
 • Je voldoet aan de gewenste branche en staat ingeschreven bij de KvK.
 • Je huurt een marktkraam bij de marktkraamverhuurder of je hebt een eigen verkoopwagen.
 • Branches die nog niet op de markt vertegenwoordigd zijn hebben een voorkeur.
 • Na toewijzing van een standplaats wordt je aanvraag gebruikt voor het verlenen van een marktstandplaatsvergunning.
 • Sta je ingeschreven op de wachtlijst, dan moet je je inschrijving jaarlijks verlengen.

Voor meer informatie over het aanvragen van een marktstandplaats in de gemeente Alphen aan den Rijn, zoals de kosten en wat je dient te vermelden op de aanvraag, kijk je hier.