Twee aanhoudingen na inbraak en verlaten plaats ongeval Kinkerstraat

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

AMSTERDAM-WEST - In het lopende onderzoek naar een inbraak en het verlaten van een plaats ongeval op de Kinkerstraat heeft de politie vandaag, 19 september, twee aanhoudingen verricht. Deze mannen, van 18 en 38 jaar uit Amsterdam, worden verdacht van betrokkenheid bij deze ernstige incidenten. Op 20 juli werd ook al een aanhouding van een 19-jarige Amsterdammer verricht in deze zaken.

In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 juli raakte op de Kinkerstraat een fietser zwaargewond bij een aanrijding met een auto. De fietser heeft de aanrijding overleefd door reanimatie. Na een intensieve tijd in het ziekenhuis zette hij zijn revalidatie thuis voort. 

Ingebroken

De inzittenden van deze auto hadden kort daarvoor ingebroken bij een tabakswinkel in diezelfde straat en sloegen in het voertuig op de vlucht. Na de aanrijding stoppen zij niet. Het voertuig werd niet lang daarna gecrasht en zonder inzittenden aangetroffen op de Pieter Langendijkstraat. Kort hierop werd n een verdachte aangehouden. Deze persoon zit nog vast in verband met de inbraak en aanrijding.

Tabakswinkel

De politie heeft dinsdagochtend twee andere mannen aangehouden. Zij worden verdacht van de inbraak op de tabakswinkel en het verlaten van een plaats ongeval. Het rechercheonderzoek gaan onverminderd door met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Aanhoudingen

De aangehouden verdachten kwamen in beeld bij het intensieve rechercheonderzoek naar de toedracht van de inbraak en de aanrijding. Dankzij de inzet en expertise van de politie-experts, waaronder Forensische Opsporing en Verkeersongevallenanalyse, konden de verdachten worden opgespoord en aangehouden.