Getuigen gezocht: Overval slijterij Johan Huizingalaan

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

AMSTERDAM -WEST- Afgelopen zondag 17 september pleegden twee mannen een overval op een slijterij aan de Johan Huizingalaan. Hierbij werd één van de twee medewerkers bedreigd. De verdachten maakten hierbij geld buit waarbij niemand gewond raakte.

Omstreeks 17.15 uur kwamen twee mannen op een scooter aanrijden uit de richting van de Van Mourik Broekmanstraat. Ze stopten aan de achterzijde van de slijterij waarbij één van de mannen afstapt. Hij liep hierna via de achterzijde van de winkel naar binnen op het moment dat er twee medewerkers aanwezig waren in de winkel. Deze overvaller bedreigde de medewerker achter de balie en eiste geld. Toen de verdachte geld had buitgemaakt, vluchtte hij de winkel uit. 

Buitengekomen stond de andere overvaller met de scooter te wachten en reden ze weg in onbekende richting. De medewerkers bleven geschrokken achter en alarmeerden de politie. Zij zochten naar de verdachten in de omgeving maar werden helaas niet meer aangetroffen. De bestuurder van de scooter droeg een bruinkleurige helm. De verdachte die binnen is geweest voldoet aan het volgende signalement:

- man;
- lichte huidskleur;
- tussen de 40 en de 50 jaar oud;
- blauw mondmasker;
- blauw grijze regenjas;
- spijkerbroek;
- capuchon over het hoofd.

Ter plaatse waren Forensische Opsporing en de recherche een uitgebreid onderzoek gestart en zij komen graag in contact met getuigen.

Getuigenoproep

Wie over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident bezit, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen,, heeft wordt gevraagd contact op te nemen met het onderzoeksteam. Wie iets heeft gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen, kan zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.