Getuigen gezocht van zware mishandeling van bejaard stel in Osdorp

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

NIEUW-WEST - Afgelopen zaterdagavond 23 september zijn een bejaard stel, 73-jarige man en 71-jarige vrouw, slachtoffer geworden van een zware mishandeling in de Geertruida van Lierstraat. Kort na de mishandeling is een bekende van de slachtoffers, een 44-jarige buurman, aangehouden. De recherche doet onderzoek in de zaak en doet een oproep aan buurtbewoners en personen die meer weten om zich te melden.

De politie kreeg rond 20.45 uur de melding van een zware mishandeling in de Geertruida van Lierstraat. De slachtoffers zouden zwaargewond op straat liggen. Ter plaatse zagen agenten een toeloop van buurtbewoners. Zij wezen direct aan waar de slachtoffers liggen. De agenten troffen de 71-jarige vrouw zwaargewond aan op straat. Op dat moment is het slachtoffer nog aanspreekbaar. Wanneer de agenten de eerste hulp van de buurtbewoners overnemen, worden ze gewezen op nog een slachtoffer. Het blijkt te gaan om de man van het slachtoffer. De 73-jarige man lag verderop in een tuin en heeft ernstig letsel. Op dat moment was hij niet aanspreekbaar.

Verdachte

Buurtbewoners wisten vrijwel direct een verdachte aan te wijzen. Het zou gaan om een 44-jarige buurman die op dat moment in zijn eigen woning was. HIj werd vervolgens aangehouden en zit op dit moment vast op verdenking van zware mishandeling en poging doodslag.

Getuigenoproep

Meerdere hulpdiensten waaronder ambulancemedewerkers kwamen ter plaatse en brachten de slachtoffers met ernstig letsel over naar het ziekenhuis. Ondertussen zijn beide slachtoffers buiten levensgevaar. De recherche doet onderzoek in de zaak en heeft al meerdere getuigen gesproken. 

Desondanks spreken zij graag nog meer buurtbewoners en personen die meer weten over de toedracht van het heftige geweldsincident. Wie meer informatie heeft, kan dat via: www.meldmisdaadanoniem.nl/melden bij het rechercheteam melden. Bellen kan ook via 900 8844, vergeet niet het proces-verbaalnummer PL1300_2023216133 door te geven.