Aanhouding na schietincident met zwaargewonde in Lodewijk van Deysselstraat

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

NIEUW-WEST - In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 september heeft rond 00.15 uur een schietincident plaatsgevonden op de Lodewijk van Deysselstraat. Een 43-jarige man uit Amsterdam raakt hierbij zwaargewond en is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft een 44-jarige Amsterdammer aangehouden.

Vlak na middernacht, rond 00.15 uur, hoorden getuigen meerdere schoten en zagen ze een gewonde man op straat liggen. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, waarna de man met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. De politie is direct een onderzoek gestart op de plaats delict en hebben daar meerdere sporen veiliggesteld.

Betrokken geweest

Een paar minuten later meldde een man zich bij een politiebureau. Hij zegt betrokken te zijn geweest bij een schietincident. De aanwezige agenten legden meteen een link. Ze traden direct op en hielden de man met getrokken vuurwapen aan. Er werd vervolgens ook een vuurwapen bij de man aangetroffen.

Getuigen gezocht

De recherche heeft de zaak in onderzoek en kan hulp van getuigen gebruiken. Wie iets heeft gezien of gehoord met betrekking tot het schietincident wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Ook camerabeelden uit de directe omgeving van de Lodewijk van Deysselstraat kunnen van waarde zijn voor het onderzoek. Mogelijk bruikbare beelden kunnen worden geüpload via het tipformulier