Dodelijk en zwaargewond slachtoffer bij schietincident bedrijvenpark Lutkemeer

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Politie.nl)

NIEUW-WEST - In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 oktober vond op een bedrijvenpark in de Lutkemeer, een schietincident plaats. Twee personen raakten hierbij zwaargewond, één van de twee slachtoffers overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De recherche onderzoekt de zaak en is dringend op zoek naar mensen die mogelijk meer informatie en/of relevante camerabeelden hebben.

Het schietincident op het bedrijvenpark werd rond 00.15 uur bij de politie gemeld. Agenten troffen vervolgens op zowel de Etnastraat als de Lutkemeerweg iemand met schotverwondingen aan. Beide zwaargewonde slachtoffers moesten met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht. Eén van de twee overleed daar nog diezelfde nacht aan zijn verwondingen. Het dodelijke slachtoffer betreft een 18-jarige man uit Amsterdam, het andere slachtoffer is een 17-jarige jongen ook uit Amsterdam.

Toedracht onduidelijk

Wat er zich precies heeft afgespeeld op de het bedrijvenpark en waarom, is vooralsnog onduidelijk. Een Team Grootschalig Opsporing (TGO) onderzoekt het schietincident en is dringend op zoek naar mensen die mogelijk meer informatie en/of relevante camerabeelden hebben.
 

Informatie delen

Wie de recherche mogelijk verder kan helpen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kan ook informatie gedeeld en is het daarnaast mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen. Het zaaksnummer is 2023231479.