18-jarige man zwaargewond na ongeval op Pieter Calandlaan in Nieuw-West

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot)

AMSTERDAM NIEUW-WEST - Een 18-jarige man uit Amsterdam is in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 maart 2024 zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval op de Pieter Calandlaan. De man reed op een motorscooter en kwam ter hoogte van de kruising met de Willem Heselaarstraat in aanrijding met een auto. Tot vlak voor de aanrijding werd de motorscooter achtervolgd door politieagenten, tijdens het ongeval zelf was die achtervolging gestaakt. Hoe de aanrijding precies heeft plaatsgevonden, wordt onderzocht. De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk iets gezien hebben en/of in bezit zijn van relevante camerabeelden.

Bericht van Politie.nl

Ongeluk Pieter Calandlaan

Rond 02.00 uur die zaterdagnacht zag een politieagent op de Osdorper Ban een motorscooter met hoge snelheid rijden. De motorscooter voerde geen verlichting en de bestuurder droeg ook geen helm maar een bivakmuts. Hierop besloot de agent de motorscooter te achtervolgen en zag toen dat er tevens geen kentekenplaat op het voertuig aanwezig was. Zodra de bestuurder doorhad dat er een politieauto achter hem aanreed, voerde hij de rijsnelheid verder op.

Een andere agent sloot aan in de achtervolging, maar beide agenten moesten deze al snel staken in verband met een te grote gevaarzetting. Na het staken van de achtervolging verloren ze de motorscooter uit het oog. Kort daarna was een harde klap te horen: de motorscooter bleek op de kruising van de Pieter Calandlaan en de Willem Heselaarstraat in aanrijding te zijn gekomen met een auto. De bestuurder van de scooter raakte hierbij ernstig gewond en moest met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar bevindt de 18-jarige Amsterdammer zich nog steeds in zorgwekkende toestand. De bestuurder van de betrokken auto liep geen lichamelijke verwondingen op bij het ongeval.

Getuigen en/of beelden gezocht

De recherche doet onderzoek naar (de omstandigheden rond) de aanrijding en hoe die precies heeft plaatsgevonden. Omdat de betrokken agenten op het moment van het ongeval geen zicht meer hadden op de motorscooter, hebben zij niet gezien wat er gebeurd is. Daarom spreekt de recherche graag met mensen die wel iets gezien hebben. Ter plaatse hebben zich al verschillende getuigen bij de politie gemeld, maar mogelijk zijn er meer mensen met relevante informatie. Ook camerabeelden waar het incident eventueel op te zien is, zijn zeer welkom bij het onderzoeksteam.

Informatie delen

Kun jij de recherche verder helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kun je ook je informatie doorgeven en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen.