Een speldje voor Akil El Ghazaoui

Algemeen
Akil El Ghazaoui (midden) ontvangt de heldenspeld van Youssef Yaghdi (rechts)
Akil El Ghazaoui (midden) ontvangt de heldenspeld van Youssef Yaghdi (rechts) (Foto: aangeleverd )

NIEUW-WEST - Coronatijd laat zien dat veel mensen zich graag inzetten voor en omkijken naar de ander. Niet alleen de mensen in vitale beroepen, ook zij die zich ontfermen over een alleenwonende buur, een gezin dat het moeilijk heeft, zij die koken voor de buurt of boeken bezorgen vanuit de lokale boekwinkel. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Ook zij verdienen een applaus, een bedankje en de gemeente bedacht daarvoor de Amsterdamse Heldenspeld.

Met de campagne Hou Van Je Held worden hulpverleners en andere helden in de stad in het zonnetje gezet tijdens de koude maanden. De helden ontvangen een speldje en een persoonlijke boodschap van de gever. Zoals de heer Akil El Ghazaoui Uit Osdorp, die vorige week dinsdag van buurtbewoner Youssef Yaghdi een speld kreeg.

Helpt iedereen

Yaghdi: “Meneer El Ghazaoui is al meer dan veertig jaar betrokken bij van alles, zeker als het gaat om ontmoetingen in de buurt. Hij helpt iedereen die iets nodig heeft en is altijd beschikbaar. En dus ook, en misschien nog wel meer, in deze moeilijke tijd. Ik wil hem dit namens alle buurtgenoten geven.”

Districtchef

Bij de uitreiking was ook politieagent Lhoucine Soussi aanwezig. Yaghdi: “Meneer El Ghazaoui zit al jaren in het klantenpanel van de politie. Elk kwartaal hebben we overleg met de districtschef en helpen we als bewoners mee de buurt veilig en leefbaar te houden. Vandaar dat ik de speld bij het politiebureau wilde uitreiken.”

Trots

De ontvanger was blij verrast. Een schouderklopje was al meer dan voldoende geweest, liet hij weten. Maar deze speld draagt hij met trots.
Ook een speldje aanvragen voor uw held? Kijk op www.wijamsterdam.nl.

Shirley Brandeis


De tekst met toelichting over de aanvraag van de heldenspeld.