Gespreksavond over windmolens in Nieuw-West

Algemeen
Windmolens, waar komen ze in Amsterdam te staan.
Windmolens, waar komen ze in Amsterdam te staan. (Foto: Pixabay)

NIEUW-WEST - De Gemeente Amsterdam houdt woensdag 21 april een online gespreksavond over mogelijke extra windmolens in Nieuw-West. Het gaat om het havengebied en Sloterdijk.

De avond is de vierde in een reeks binnen Amsterdam. Oost had op 12 april de aftrap. Daarna volgden Amsterdam gemeente breed en Zuidoost. Na Nieuw-West is er op 22 april nog een sessie in Noord.

Experts

Tijdens de bijeenkomst in Nieuw-West op 21 april gaan experts van onder andere de GGD, Ronald Mauer, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West, en een aantal bewoners met elkaar in gesprek. Waarom is windenergie nodig? Waarom zijn het havengebied en andere gebieden in Amsterdam gekozen als windzoekgebied? Wat zijn de mogelijke effecten van windmolens op de gezondheid en de natuur? En hoe gaat de besluitvorming nu en straks?

Uitzending

De uitzending begint om 19.00 uur en is te volgen via: www.amsterdam.nl/bijeenkomstenwindenergie. Daar is ook het programma van de avond te vinden. Na 21 april is het gesprek nog terug te kijken.

Wie zelf vragen wil stellen aan de experts en aan Ronald Mauer kan contact opnemen met Geertje Spinder, via g.spinder@amsterdam.nl.

Volgende maand kunnen bewoners in de gemeenteraad digitaal inspreken over de zoekgebieden voor windmolens die de gemeente voorstelt. Meer informatie over het aanmelden om in te spreken is te vinden op: www.amsterdam.nl/gemeenteraad.